Concluzie alarmantă a unui studiu: ce se întâmplă dacă bei Cola fără zahăr?

Cercetătorii de la Universitatea Sorbona din Paris au monitorizat peste 100.000 de voluntari pe durata a 10 ani, ca să afle dacă băuturile pe care le consumă le afectează sănătatea.

Concluzia la care au ajuns experții francezi în urma acestui studiu este neașteptată și îngrijorătoare: persoanele care au consumat băuturi cu zahăr, dar și cele care au preferat sucuri dietetice aveau un risc cu 20% mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare, comparativ cu voluntarii care nu au băut deloc sucuri.

Voluntarii care au participat la studiu au ținut un jurnal în care menționau băuturile consumate, scrie Daily Mail.

În urma analizei, cercetătorii au observat că există un risc similar de boli de inimă la voluntarii care beau sucuri cu zahăr și la cei care preferă sucurile dietetice (cu îndulcitori artificiali).

Prin urmare, singurele persoane care au o stare mai bună de sănătate sunt cele care evită orice tip de sucuri și preferă să bea apă, ceai și cafea.

Concluzia este surprinzătoare, pentru că băuturile cu îndulcitori artificiali, cum este Cola fără zahăr, sunt promovate ca fiind mai sănătoase, deoarece conțin puține calorii.

Din păcate însă, acest studiu demonstrează că îndulcitorii artificiali folosiți în aceste sucuri modifică metabolismul și cresc rata de asimilare a glucozei în organism. Astfel, efectul lor este la fel de nociv ca al zahărului.

Prin urmare, dacă vrem să avem o dietă cu adevărat sănătoasă, ar fi bine să renunțăm la sucurile din magazin și să bem apă, ceaiuri sau să ne preparăm noi smoothies sau fresh-uri, din fructe proaspăt stoarse și fără chimicale.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: