Comunicat de presă – Uniunea Salvaţi România

Dacian Cioloş, acasă, în Sălaj: Obiectivul nostru nu este doar să câştigăm alegerile locale, ci în câteva luni să ajungem şi la guvernare

Dacian Cioloş s-a întâlnit duminică, 6 septembrie, cu cetăţenii din Zalău, unde a venit pentru a-l susţine pe Florin Remus Iordache, candidatul Alianţei USR PLUS pentru Primăria Zalău. Au fost prezenţi Dinu Iancu Sălăjanu, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, susţinut de Alianţa USR PLUS Sălaj, şi Cosmin Cristian Viaşu, preşedinte USR Sălaj.

„Astăzi mă bucur că pot spune că vrem să facem nişte lucruri pentru Zalău, pentru Sălaj, şi nu eu de unul singur, ci împreună cu o echipă. O echipă de oameni ai locului, oameni care au decis să facă pasul acesta spre politică pentru că România are nevoie de o schimbare a felului în care se face politică, dar mai ales a felului în care se face administraţie publică. Aici, în Sălaj, în ultimele mandate, ştim cine şi-a asumat responsabilitatea şi la nivel judeţean, şi la nivelul municipiului şi vedem rezultatele. Noi vrem să construim într-o Românie fără hoţie, pentru că degeaba vorbim de investiţii în educaţie, în infrastructură, atâta timp cât în administraţia publică există corupţie, incompetenţă, impostură, care se traduc prin sinecuri politice şi nepotisme. Toate acestea trebuie schimbate. Noi, Alianţa USR PLUS, prin candidaţii noştri, vrem să aducem competenţă şi transparenţă a felului în care se iau deciziile, a felului şi a eficienţei cu care se cheltuie banul public.

Le-am propus lui Florin Iordache şi Dinu Iancu Sălăjanu ca cel mult într-o lună, dacă vom câştiga alegerile din 27 septembrie, să venim cu nişte proiecte foarte clare pe care e angajăm să le punem în aplicare în următorii doi-trei ani şi pentru care să dăm seama. Obiectivul nostru nu este doar să câştigăm aceste alegeri locale aici, în Sălaj, ci în câteva luni să putem ajunge şi la guvernare, să avem o majoritate în parlament, deci să avem toate instrumentele pentru a ne pune proiectele în aplicare.


Lucrez în Parlamentul European pentru România. Într-un an, am negociat pentru următorii şapte ani un buget multianual european de care va beneficia şi România şi un plan de redresare economică în urma crizei cauzate de pandemie care afectează economia. România va putea beneficia de mai mult de 70 de miliarde de euro din fonduri europene, fonduri care pot fi accesate inclusiv de o primărie cum e cea a Zalăului, inclusiv de Consiliul Judeţean sau de primăriile din judeţ.

Ajunge cu PSD-ul în Sălaj, a avut suficient timp să demonstreze de ce e capabil.

Am încredere în parteneriatul cu Dinu Iancu Sălăjanu şi aş vrea ca imediat după alegeri să stabilim nişte proiecte pe care ne angajăm să le facem pentru sălăjeni.

Pe 27 septembrie vă invit să votaţi acest parteneriat între USR PLUS şi PNL la primăria municipiului Zalău şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean”, a declarat Dacian Cioloş.

Florin Iordache este copreşedinte USR PLUS Sălaj şi candidat al Alianţei USR PLUS Sălaj pentru Primăria Zalău, susţinut de PNL Sălaj. Are 52 de ani şi lucrează de 28 de ani la Tenaris Silcotub, în prezent fiind manager tehnic în departamentul IT. Îşi propune ca, valorificând experienţa de inginer şi informatician, să aducă schimbări majore în administraţie în ceea ce priveşte calitatea şi certificarea lucrărilor, precum şi în modernizarea şi informatizarea întregii interacţiuni dintre departamentele primăriei sau cu cetăţenii oraşului:

„Îi mulţumesc lui Dacian pentru ajutorul pe care ni-l acordă tuturor de la începutul acestei campanii electorale. Am intrat în această cursă complet necunoscut, dar sloganul USR PLUS mi s-a potrivit perfect şi l-am urmat întocmai, stradă cu stradă, chiar om cu om. Lucrurile stau cu totul altfel astăzi, PSD şi primarul s-au convins că nu e o campanie în care pot sta liniştiţi la o cafea, ascunşi în spatele dezamăgitorului slogan ‘Măcar ăsta a făcut ceva’ şi că USRPLUS se află în poziţia de a câştiga primăria. S-au convins că după ce ieşi de pe arterele mari, între blocuri, bălăriile sunt uriaşe şi zonele neîngrijite, asfaltul lipseşte de pe extrem de multe străzi cu case, iar cei peste 80 de km lipsă a canalizării sunt o problema groaznică. La fel cred că s-au convins că panseluţele nu măresc viteză de deplasare a maşinilor, că străzile laterale sunt aproape blocate de maşinile parcate, iar oraşul se îneacă în trafic. Acestea sunt problemele adevărate ale oraşului şi dacă direcţiile noastre de acţiune pot fi copiate cu ipocrizie de PSD, aşa cum au mai făcut şi cu alţii în trecut, în schimb mai există un slogan al Alianţei, FĂRĂ HOŢIE, iar pe acesta nu îl vor putea copia niciodată.

Am purtat cu mândrie sloganul Fără Hoţie acum un an şi îl voi purta la fel şi dacă voi fi ales primar.

Şi eu şi ceilalţi candidaţi din Sălaj ai Alianţei venim în faţa dumneavoastră liberi de obligaţii şi liberi de metehnele trecutului care fac din PSD un conglomerat opac de interese, imposibil de reformat.

Atunci când alegi PSD, nu alegi omul, pentru că vine la pachet cu întreg sistemul de pile, relaţii, nepotisme, vechi obligaţii, răzbunări sau interese, care au invariabil acelaşi rezultat, subdezvoltarea. Doar conducători cinstiţi pot face o administraţie să îi urmeze şi să lucreze la capacitate maximă, pentru a construi parcări, zone verzi şi străzi asfaltate cu utilităţi europene.

Alianţa USR PLUS aduce în faţa dumneavoastră oameni veniţi în marea majoritate din sectorul privat, care şi-au construit cariere prin muncă şi nu prin politică, iar în administraţie vor aduce ceea ce ştiu, performanţă, eficienţă şi integritate”.

Dinu Iancu Sălăjanu este candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, susţinut de Alianţa USR PLUS Sălaj: „Îi mulţumesc sălăjeanului şi zălăuanului Dacian Cioloş că a ales să fie alături de mine şi de Florin Iordache. Nu suntem la prima acţiune comună, iar echipele celor două organizaţii lucrează deja împreună de câteva săptămâni. Le mulţumesc colegilor mei şi partenerilor pentru seriozitatea şi determinarea cu care abordează această campanie electorală. Sunt convins că împreună, cu sprijinul zălăuanilor şi al sălăjenilor, parteneriatul nostru va avea succes, iar Zalăul şi Sălajul vor reveni pe drumul dezvoltării şi al eficienţei administrative.


Sunt liberal, deci cred în valorile democratice, deschidere către lumea civilizată, economia privată, rolul societăţii civile în funcţionarea statului. În plus faţă de dezideratele generale, programul meu politic se bazează pe trei principii care se referă în mod specific la locul şi momentul în care se află judeţul Sălaj: cetăţeanul este stăpânul alesului local şi nu invers, cred că fiecare ales local trebuie să-şi organizeze întreaga activitate în jurul acestui principiu şi cred că trebuie să lăsăm deoparte anvergura unei funcţii politice şi să nu uităm că o ocupăm vremelnic cu un scop precis: acela de a fi în slujba cetăţeanului, indiferent că ne-a creditat sau nu cu votul lui.


Mai puţină politică, mai multă administraţie! Judeţul Sălaj nu mai poate fi considerat un judeţ de mâna a doua. Sălajul are nevoie de un preşedinte al Consiliului Judeţean care să-l pună cu adevărat pe harta României. Nu mai putem accepta să fim trataţi ca locuitorii unui judeţ mic, care nu contează. Priorităţile mele, după 27 septembrie vor fi modernizarea procesului administrativ, dezvoltarea sectoarele economice cu potenţial local, modernizarea infrastructurii de transport şi a sistemului medical judeţean, promovarea culturii şi a valorilor locale şi (ca prioritate zero) atragerea fondurilor europene”.

Cosmin Cristian Viaşu este copreşedinte al USR PLUS Sălaj: „Atât USR, cât şi PLUS vin din stradă, din societatea civilă, acolo ne avem rădăcinile. Suntem în stradă, cu cetăţenii, pentru a le afla problemele. Judeţul Sălaj şi Zalăul sunt deficitare din multe puncte de vedere. De exemplu, infrastructura, turismul, învăţământul profesional, resursa umană. Colegii noştri candidaţi vor face tot ceea ce se poate ca să ajungem acolo unde ne dorim”.