Comunicat de presă – Partidul Forţa Naţională

Vrem cu adevărat să schimbăm modul în care se face politică în România?

Răspunsul trebuie să fie unul sincer, INDIFERENT DE OPŢIUNEA POLITICĂ A FIECĂRUIA DINTRE NOI! Schimbarea adevărată începe cu NOI ÎNŞINE!

În calitate de candidat pentru funcţia de primar al Municipiului Cluj-Napoca, dar şi de preşedinte al partidului FORŢA NAŢIONALĂ, am obligaţia morală de a propune cetăţenilor României o iniţiativă legislativă menită să limiteze numărul mandatelor aleşilor locali, pornind de la acelaşi principiu ca în cazul preşedintelui, prevăzut la art. 81 alin.(4) din Constituţia României: ‘Nici o persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate. Acestea pot fi şi succesive.’

Dacă e valabil pentru cea mai înaltă funcţie din stat trebuie să fie valabil şi pentru aleşii locali. Pentru a stopa, odată pentru totdeauna perpetuarea la nesfârşit a baronilor locali, indiferent de culoarea politică, precum şi a traseismului politic, propun următoarea iniţiativă legislativă:

„Aleşii locali, primarii, preşedinţii de consilii judeţene, consilierii comunali, orăşeneşti, municipali şi judeţeni nu vor putea ocupa aceste funcţii mai mult de două mandate. Acestea pot fi şi succesive”.

Argumente în favoarea acestei propuneri:

• Mai mult de două mandate înseamnă consolidarea în aceste funcţii a BARONILOR LOCALI şi A TRASEISMULUI căci ALEŞII LOCALI AJUNG SĂ NU MAI RĂSPUNDĂ POLITIC, sunt CA REGII, UNŞI PE VIAŢĂ, în comunităţi pe care le stăpânesc DUPĂ BUNUL LOR PLAC.

• Mai mult de două mandate conduce la CREAREA DE STRUCTURI DE INTERESE FINANCIARE care pot degenera în STRUCTURI DE TIP MAFIOT ŞI CHIAR DE CRIMĂ ORGANIZATĂ; şi aceasta este o problemă de siguranţă naţională.

• Aproape toţi aleşii locali care au depăşit două mandate s-au metamorfozat în baroni locali.

• La Cluj e şi mai rău: de 16 ani avem un adevărat clan al baronilor, cu BOC în frunte şi pleiada pedelisto-liberală: Sorin Apostu, fost primar, zis ‘fifty-fifty’, Horea Uioreanu, fost preşedinte al Consiliului judeţean Cluj care a adus o inovaţie în materie de şpagă în România – şpaga în rate, Alin-Păunel Tişe – finu’ lui Boc obsedat de ideea preluării controlului asupra Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, aşa-zisul citymanager al municipiului, cumătrul Şurubaru, un adevărat ‘profesionist’ cu multiple realizări(dar care nu pot fi făcute publice fiind probabil încadrate la categoria ‘secret de stat’), preşedintele clubului de fotbal Universitatea Cluj, celebrul Radu Constantea, un mai vechi lipitor de afişe PD, PDL, numit probabil în această funcţie de către primarul Boc datorită independenţei financiare de care a dat dovadă în ultimii ani, acesta fiind întreţinut de mama lui care-i trimite lunar bani din Germania, conform propriilor declaraţii … şi lista continuă. împletirea intereselor baronilor locali cu cele ale baronilor naţionali a ieşit la lumină anul acesta, în plină stare de urgenţă, când PNL-ul lui Orban, Boc şi Păunel Tişe au lipit municipiului Cluj-Napoca emblema de oraş care vinde români ca sclavi pentru sparanghelul lui Merkel.

Când văd aceste lucruri îmi amintesc cuvintele unuia dintre cei mai adevăraţi români, PETRE ŢUŢEA: ‘Români, nu vă mai alegeţi conducători care nu-şi iubesc ţara!’

Însuşi ambasadorul Statelor Unite ale Americii a făcut referire la faptul că trebuiesc anihilate structurile baronilor locali. Aşa este, dar aceşti baroni sunt transpartinici şi structurile de tip mafiot se crează tocmai prin această eroare legislativă care nu limitează mandatele aleşilor locali şi permite instaurarea dinastiilor locale. Ideea este să soluţionezi cauza, nu efectul.

Ce vedem acum?

Racolări de aleşi locali de către partidele aflate la putere. Cuvântul şi promisiunile date în campanie pentru obţinerea votului alegătorilor nu mai au nicio valoare. Totul se vinde, totul se cumpără. Trăim într-o continuă minciună, batjocură şi blaturi transpartinice.

Trebuie să oprim această hemoragie morală!

E nevoie de un MASIV VOT DE PROTEST împotriva partidelor care v-au minţit şi vă mint în continuare. Nici PNL, nici PSD, nici USR, nici Pro România, nici PMP , nici ALDE şi nici UDMR nu au demostrat nici măcar o secundă în ultimele luni că ar avea măcar în intenţie să facă ceva pentru plata alocaţillor pentru copii dublate sau pentru plata pensiilor majorate cu 40%.

Parcă asistăm la un meci de wrestling, unde pseudosportivii se prefac că se luptă dar în realitate totul este regizat, trucat, iar la final spectatorii rămân cu buzunarele goale. Parlamentul votează alocaţii pentru copii dublate, guvernul PNL emite ordonanţă de urgenţă care amână plata, parlamentul o respinge, guvernul emite altă ordonanţă de urgenţă şi tot aşa. Cu toţi sunt complici la acest furt organizat de la gura copiilor. Sunt 8 luni de când copiii din România sunt furaţi de aceşti politruci în mod sistematic. Este ca şi cum Orban, Câţu şi compania ar intra astăzi în casele voastre şi ar lua din puşculiţa fiecărui copil peste 1000 de lei.

Dacă vă convine situaţia, votaţi-i în continuare, iar dacă nu, semnaţi această iniţiativă legislativă şi daţi un VOT DE PROTEST la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Dacă vrei cu adevărat, poţi!

NAŞ SORIN-VALERIU

Candidat la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca din partea partidului FORŢA NAŢIONALĂ