Comunicat de presă – MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

🔵 În urma misiunilor derulate în data de 3 august 2020 pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, vă prezentăm informarea privind activitățile desfășurate și rezultatele obținute:

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu autoritățile locale, au verificat în cursul zilei de ieri, 3 august, 2.628 operatori economici și 17.306 de persoane.

🟢La activități au participat 4.711 de polițiști, 1.834 de jandarmi, 601 de polițiști de frontieră, 98 cadre ISU, 1.721 polițiști locali, 27 de reprezentanți ANSVSA, 5 inspectori ANPC, 18 de reprezentanți ai structurilor Ministerului Sănătății, 37 de angajați ai Ministerului Muncii, 2 din cadrul Ministerului Transporturilor și 4 reprezentanți ai autorităților publice locale.

🔴Au fost aplicate 1.541 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 325.550 lei, dintre care:

🔺➖ 751 de sancțiuni contravenționale în valoare de 123.000 lei, pentru participarea la activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;

🔺➖ 552 sancțiuni contravenționale în valoare de 131.200 lei, operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții și pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spațiilor în care se desfășoară activități de comerț, alimentație publică și alte servicii (terase, săli de sport etc.).

🔺De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate și 238 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 71.350 lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

🟢 La linia telefonică TELVERDE (0800800165), operaționalizată începând cu data de 14.07.2020, ora 00.00, dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19, în data de 3 august a.c., au fost primite 33 de apeluri telefonice.

Sesizările au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a altor 9 județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale. Șase dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat în urma verificărilor.

🔴Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

🔵Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care respectă normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.


Alte articole: