Actualitate

Comunicat de presă – MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Comunicat de presă – MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
Distribuiți acest articol!

🔵 În urma misiunilor derulate în data de 20 iulie 2020, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, vă prezentăm informarea privind activitățile desfășurate și rezultatele obținute:

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu autoritățile locale au verificat 1.851 operatori economici și 7.839 de persoane.

La activități au participat 4.547 de polițiști, 2.008 jandarmi, 641 polițiști de frontieră, 88 cadre ISU, 1.503 polițiști locali, 38 reprezentanți ANSVSA, 13 inspectori ANPC, 21 de reprezentanți ai structurilor Ministerului Sănătății, 26 angajați ai Ministerului Muncii, 8 oficiali din cadrul Ministerului Transporturilor și 6 reprezentanți ai autorităților publice locale.

Au fost aplicate 1.002 sancțiuni contravenționale, în valoare de 288.635 lei, dintre care:


➖ 10 sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, în valoare de 3.000 lei;


➖ 5 sancțiuni contravenționale persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții;


➖ 663 de sancțiuni contravenționale în valoare de 80.450 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;


➖ 51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 113.150 lei, pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spațiilor în care se desfășoară activități de comerț, alimentație publică și alte servicii (terase, săli de sport etc.).

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate 273 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 92.035 de lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

🟢La linia telefonică TELVERDE (0800800165), operaționalizată începând cu data de 14.07.2020, ora 00.00, dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19, în data de 20 iulie a.c., au fost primite 37 de apeluri telefonice.

Sesizările au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 15 județe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale.

Două dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat în urma verificărilor.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

🔵Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care respectă normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...