Comunicat de presă – Alianţa USR PLUS Alba

Alianţa USR PLUS propune o echipă de specialişti pentru Consiliul Judeţean Alba

În perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie Alianţa USR PLUS a depus candidaturi pentru competiţiile electorale care vizează primăriile şi consiliile locale în 54 de localităţi din judeţul Alba şi îşi propune ca să obţină victoria în municipiul Alba Iulia şi în alte câteva localităţi din judeţ. Viitorii primari şi consilieri locali ai Alianţei sunt oameni harnici, capabili să conducă administraţiile locale în localităţile unde candidează. Ei vor fi sprijiniţi în activitatea lor administrativă de o echipă de specialişti pe care Alianţa „i-a aruncat în luptă” pentru alegerile pentru Consiliul Judeţean. Majoritatea zdrobitoare a candidaţilor Alianţei care se vor regăsi în competenţa viitorului Consiliu Judeţean Alba sunt oameni tineri, noi în politică, lor adăugându-li-se şi colegi cu experienţă şi care aduc plusvaloare echipei.

Candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba din partea USR PLUS este Mihail David, un tânăr de 34 de ani, tată al unei fetiţe. Lucrează în mediul privat ca director general adjunct la o firmă din domeniul transportului de marfă şi logistică şi timp aproape 13 ani a activat în mediul ONG. S-a implicat în numeroase proiecte şi îşi doreşte să contribuie la schimbarea profundă a comunităţii, având convingerea că România trebuie să se dezvolte într-un mod sănătos pe termen lung.

Beniamin Todosiu este cel care deschide lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Alba. Are 33 de ani, este căsătorit şi are un băieţel. Este tehnician dentar şi, aşa după cum se autodescrie, este un om simplu, care, sătul până peste cap de promisiunile nerespectate ale politicienilor clasici, a decis să se implice în politică pentru a schimba în bine comunitatea în care trăieşte. Este un om nou în politică, un om care crede în valori şi principii corecte.

Tânărul inginer Claudiu Nemeş este reprezentantul zonei Cugir – Sebeş în echipa Alianţei USR PLUS Alba pentru Consiliul Judeţean. Momente critice pentru el au fost tragedia de la Colectiv (din 2015) şi OUG 13 (din 2017), atunci a simţit că a sta deoparte şi a comenta nu rezolvă problemele din politica românească. S-a decis să lupte pentru o Românie în care meritocraţia să ia locul parvenitismului, iar statul de drept să nu fie doar o definiţie, ci o stare firească a lucrurilor.

Marius Rof este un jurist de 29 de ani foarte apreciat în zona Munţilor Apuseni. Deşi e tânăr, are o bună experienţă în administraţia publică, dobândită în perioada în care a fost consilier local la Almaşu Mare. Consideră candidatura sa ca pe un angajament luat în faţa cetăţenilor pentru a contribui la o schimbare majoră a ritmului de dezvoltare în Apuseni, în sectoare importante precum transport, asistenţă medicală, turism, educaţie etc.

Mihai Ionele are 39 de ani, este căsătorit, are doi copii şi este specialist în domeniul agriculturii. Crede în priceperea fermierului român, crede în importanţa agriculturii şi a ales să contribuie la impulsionarea dezvoltării acestui sector esenţial din economia noastră. S-a alăturat echipei USR PLUS pentru că aici a găsit oameni care îşi doresc să construiască având la bază principii sănătoase şi consideră că „Oameni ca tine, schimbă Alba în bine!”.

Profesorul Adrian Simion este un om cu o importantă experienţă politică, unul dintre aceia care îşi doreşte o schimbare adevărată, în bine, a României, iar nu doar o falsă alternanţă la putere a unor oameni care au agende proprii sau de grup.

Coordonează activitatea politică a Alianţei în zona Aiud – Ocna Mureş şi vrea să implementeze proiecte bune pentru dezvoltarea zonei şi a judeţului, având o bogată experienţă în domenii precum educaţie, cultură şi proiecte pentru tineret. Este căsătorit şi are un băiat de 11 ani.

Zona Blajului este reprezentată de Viorel Raşcovici, un fost ofiţer în cadrul MAI. Licenţiat în drept şi cu studii în domeniul psihologiei judiciare, el se află deja în slujba cetăţenilor de circa 30 de ani, având o experienţă bogată în domeniul administraţiei şi ordinii publice. Consideră că doar atunci când vom reuşi să legăm politicile, transparenţa şi resursele de la nivel european cu cele de la nivel naţional şi local, vom putea cu adevărat să schimbăm România în bine.

Doamna Constanţa Anca este profesoară la de chimie la Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud, unitate de învăţământ la care a fost şi director adjunct. Are o experienţă de consilier local în CL Ciuruleasa şi s-a alăturat echipei USR PLUS pentru CJ Alba deoarece are nişte deziderate clare legate de ceea ce ar trebui să se întâmple în judeţul nostru.

Alături de candidaţii prezentaţi anterior se mai află şi alţii, toţi fiind oameni serioşi, care au proiecte necesare pentru dezvoltare a judeţului, oameni care au dovedit în domeniile în care activează că pot fi nişte profesionişti pe care se poate conta.

Biroul de Presă al Alianţei USR PLUS Alba