Compania Tesla nu mai acceptă Bitcoin pentru plata mașinilor sale

La trei luni după ce Tesla a spus că va începe să accepte criptocurrency Bitcoin ca plată, producătorul de vehicule electrice a inversat brusc cursul. Într-un mesaj postat miercuri pe Twitter, Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a declarat că Tesla a suspendat acceptarea Bitcoin din cauza îngrijorării cu privire la energia consumată de computere care zdrobesc calculele care stau la baza monedei.

„Criptomoneda este o idee bună la multe niveluri și credem că are un viitor promițător, dar acest lucru nu poate avea un cost mare pentru mediu”, a scris domnul Musk. „Suntem îngrijorați de utilizarea în creștere rapidă a combustibililor fosili pentru extracția și tranzacțiile Bitcoin, în special cărbunele, care are cele mai slabe emisii din orice combustibil.”

La începutul acestui an, Tesla a anunțat că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, iar domnul Musk a trompetat planul companiei de a accepta moneda. Ulterior, Tesla a vândut aproximativ 300 de milioane de dolari din deținerile sale Bitcoin, încasări care și-au acoperit linia de jos în primul trimestru.

„Tesla nu va vinde Bitcoin și intenționăm să-l folosim pentru tranzacții de îndată ce mineritul trece la energie mai durabilă”, a scris miercuri Musk, referindu-se la procesul prin care este creat noul Bitcoin.