Comisia Europeană estimează o recesiune mai adâncă și o revenire mai lentă pentru Zona Euro decât prognozase anterior

Economia Zzonei Euro va intra într-o recesiune mai adâncă în acest an și își va reveni mai lent în 2021 decât se credea înainte, arată prognoza Comisiei Europene publicată marți, Franța, Italia și Spania fiind statele cele mai afectate de criza economică cauzată de pandemia de COVID-190, relatează Reuters.

Evaluarea în scădere a perspectivelor statelor din zona Euro vine pe fondul îngrijorărilor că economia Statelor Unite va întâmpina la rândul ei probleme mai mari decât se estima anterior.

Creșterea alarmantă a numărului de noi infecții a determinat unele state americane să amâne sau în unele cazuri inverseze planurile de relaxare a măsurilor de carantină și repornire a activității economice.

Comisia Europeană a anunțat că Zona Euro se va confrunta cu o contracție economică record de 8,7% în acest an, urmată de o creștere de doar 6,1% în 2021.

La începutul lunii mai, Comisia prognozase că Eurozona va asista la o scădere economică de 7,75% și o revenire de 6,25% anul viitor.Executivul UE a anunțat că a fost nevoit să revizuiască estimările anterioare deoarece ridicarea restricțiilor din statele membre ale Zonei Euro se desfășoară mai lent decât se anticipase.

Comisia a reevaluat în scădere semnificativă prognozele anterioare pentru Franța,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro