ROPRES

Comasarea Liceelor Tehnologice „Mihai Eminescu” și „Al.I. Cuza” din Slobozia, contestată în instanță. Senatoarea Rodica Boacă a solicitat un punct de vedere din partea Ministerului Educației

Distribuiți acest articol!

Senatoarea AUR Rodica Boancă a sesizat Ministerul Educației cu privire la comasarea Liceelor Tehnologice „Mihai Eminescu” și „Al.I. Cuza” din Slobozia, decizia care a fost luată fără consultare sau informare publică. Cadrele didactice s-au opus unei astfel de fuziuni și au contestat în instanță Hotărârea Consiliului Local Slobozia. Ministerul Educației a transmis un punct de vedere oficial, la solicitarea senatoarei Boancă, însă susține că demersul respectă prevederile legale și că nu există niciun temei care să justifice intervenția ministerului.

„Cadrele didactice s-au opus fuziunii prin absorbție cu Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” şi au atacat în instanţă Hotărârea Consiliului Local Slobozia. Pe bună dreptate, cadrele şcolare solicită instanţei de judecată anularea prevederilor Hotărârii Consiliului Local Slobozia în baza căreia s-a aprobat fuziunea prin absorbție a celor două instituţii de învăţământ”, a punctat Rodica Boancă în sesizarea transmisă Ministerului Educației.

În punctul de vedere emis de ministerul în cauză, se arată că reorganizarea celor două unități de învățământ respectă prevederile legale în vigoare:

„Ministerul Educației a luat act de acest demers, ca urmare a Memoriului nr. 1835/2021 al colectivului cadrelor didactice din cadrul Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Slobozia, înregistrat la Ministerul Educaţiei cu nr. 19514/2022, pentru care, în baza prevederilor art. 95 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, s-a solicitat Inspectoratului Școlar Judeţean lalomiţa formularea unui punct de vedere.

Din aadresa nr. 69/2021 a Inspectoratului Școlar Judeţean lalomiţa a reieşit că autoritatea publică [lcală Slobozia, prin proiectul de hotărâre a Consiliului Locat cu nr. 121428/22.12.2021, a propus ca Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Slobozia să devină structură arondată Liceului Tehnologic „Al. loan Cuza” Slobozia, fiind prezentate motivele care au stat ta baza acestei decizii. În aceeaşi adresă este menţionat faptul că, în data de 23.11.2021, în şedinţa Consiliului de administraţie al Inspectoratutui şcolar Judeţean latomiţa a fost emis avizul conform pentru organizarea reţelei şcolare pentru anul şcolar 2022-2023.

Astfel, Ministerul Educației a transmis că, în cazul de față, au fost respectatele „etapele metodologice privind procesul de reorganizare a rețelei şcolare” și că nu există vreo situație divergentă între autoritatea publică locală din Slobozia şi Inspectoratul Școlar Judeţean lalomiţa. Prin urmare, ministerul nu are posibilitatea legală de intervenţie decât în situaţiile menţionate la alin. (4) a[ art. 22A1 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completarile ulterioare.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...