ROPRES

Comandant ucrainean explică de ce trupele ruse încearcă să radă orașele de pe fața pământului

Distribuiți acest articol!

Forțele militare ruse încearcă „să radă orașul Mariupol de pe fața Pământului”, a declarat un comandant militar ucrainean pentru CNN. El a explicat că Rusia a obținut victorii în Ucraina datorită puterii sale aeriene, însă trupele ruse sunt mai puțin iscusite decât trupele ucrainene în ceea ce privește lupta la sol. „De câte ori se apropie de noi, suferă pierderi uriașe. De aceea încearcă să intre într-un oraș doar când acesta este distrus”, a adăugat comandantul.

„Este o catastrofă umanitară. Soldații (ucraineni) aflați aici sunt complet înconjurați. Există probleme de aprovizionare cu apă, alimente, medicamente. Este o situație foarte dificilă”, a spus Serhiy Volyna, adjunct al comandantului Batalionului Marin din Mariupol, care luptă în regiune din 2014, când Rusia a anexat Crimeea.

„Suntem încercuiți în Mariupol de mai bine de 40 de zile. Inamicul ne depășește atât numeric cât și din punct de vedere al armamentului, au artilerie pe mare, tancuri, vehicule blindate și mortiere. Bombardamentele aeriene nu se opresc. Pur și simplu șterg orașul de pe suprafața Pământului și oriunde întâmpină rezistență își folosesc tancurile pentru a o zdrobi”, a continuat comandatul.

În ceea ce privește obiectivele Rusiei când vine vorba de Mariupol, el a spus că mai întâi, Rusia dorește să folosească orașul pentru a „furniza rezerve de apă în Crimeea”. Cel de-al doilea obiectiv al Rusiei la Mariupol este „să pună mâna pe întregul teritoriu de coastă la Azov și Marea Neagră și să întrerupă Ucrainei accesul la mare”, a spus el.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...