Colesterolul și comorbiditățile: ce probleme de sănătate pot să apară

Nu contează care este vârsta ta sau care este starea ta generală de sănătate. Important este să fii conștient care sunt nivelurile colesterolului tău.

Colesterolul mărit (hipercolesterolemia) este periculos și poate să devină și mai periculos când este în combinație cu alte probleme de sănătate. De fapt, anumite afecțiuni pot face că valorile colesterolului să crească și mai mult. În același timp, colesterolul care are un nivel mare îți crește riscul de a face anumite boli.

Ce este o comorbiditate?

Comorbiditatea este atunci când o persoană are două sau mai multe afecțiuni în același timp. De exemplu, poți să ai hipercolesterolemie (valoarea crescută a colesterolului) și hipertensiune arterială. Studiile arată că comorbiditatea este legată de rezultate grave ale sănătății și că, în zilele noastre, este mai întâlnită situația în care o persoană suferă de mai multe boli și nu are una singură.

Comorbiditățile pot complică îngrijirea medicală a pacientului. Câtă vreme medicii cunosc toate afecțiunile de care suferă pacientul, ei le pot aborda pe toate. Tocmai de aceea este important să înțelegem cum o singură afecțiune, precum colesterolul mărit poate duce la alte boli, precum cele de mai jos.

6 probleme de sănătate care pot duce la colesterol mărit

1. Diabetul

Asociația Americană a Inimii spune că diabetul adeseori crește nivelul lipoproteinelor cu densitate mică/scăzută (LDL), cunoscute și sub numele de colesterol”rău”. Iar statisticile arată că adulții cu diabet au în mare măsură și nivelul colesterolului LDL mai mare sau folosesc medicamente menite să le scadă colesterolul.

2. Obezitatea

Excesul ponderal creează, la rândul sau, un risc mai mare de hipercolesterolemie, scrie healthline.com. Mai multe studii au arătat că există o conexiune între cele două. Cercetătorii au descoperit o legătură între indicele de masă corporală (IMC) și colesterol.

 » sursa: www.replicaonline.ro