Coleșa (AUR): România, într-o criză profundă. Este nevoie de măsuri urgente

Deputatul AUR de Cluj, Ilie-Alin Coleșa, consideră că România este într-o criză profundă, care se manifestă pe aproape toate palierele importante: sănătate, educație, economie și energie. Un alt aspect, neglijat de mai bine de 30 de ani, este declinul demografic, exodul forței de muncă peste hotare și scăderea natalității fiind probleme ignorate de către clasa politică de până acum. În acest context dificil în care se află societatea noastră, Coleșa a reliefat principalele priorități pentru anul 2022 și problemele care necesită o rezolvare urgentă.

„Foarte actuală rămâne criza medicală, care în loc să fie operativ rezolvată, prin asigurarea în primul rând unei îngrijiri la timp tuturor bolnavilor. În schimb noi avem o super-politizare a acestei crize, un motiv de furturi mascate sub forma unor achiziții și servicii inutile sau supra-evaluate. Mai mult, după cum vedem, sub masca unor măsuri ilogice și ineficiente de prevenție a răspândirii virusului SARS-CoV-2 se ascund încălcări ale dreptului nostru la viață, la muncă, educație, călătorie ș.a.m.d; se mai ascunde și vaccinarea forțată. Lucruri care au creat teme false, o dezbinare a societății și o criză economică foarte gravă.

Prioritară rămâne criza economică, cu accent pe criza energetică. Aceasta se poate rezolva doar prin măsuri politice simple, care sprijină cu adevărat societatea. Puterea politică însă a oprit centrale de producere a energiei la un preț competitiv, nu le deschide pe altele aflate aproape terminate de ani de zile, cum ar fi hidrocentralele de pe Jiu. Acestea, și alte investiții, sunt blocate datorită unor opțiuni așa-zis ecologice a guvernelor recente, prin care omul este pus la un nivel inferior față de niște gândaci. Falsa temă a încălzirii globale și alegerea unor soluții așa-zis verzi ne duce la interzicerea încălzirii cu lemne sau la interzicerea motoarelor diesel”, explică deputatul AUR.

Coleșa trage un semnal de alarmă cu privire la criza din educație, care se adâncește din ce în ce mai mult ca urmare a pandemiei de Covid-19. Elevii sunt total dezorientați de școala online, de numărul mare de materii inutile, care tratează subiecte care ar trebui să fie doar capitole în cadrul materiilor importante, subliniază deputatul AUR, dând ca exemplu experiența celor 5 copii ai săi, care învață lucruri inutile și pierd vremea în fața dispozitivelor electronice, în loc să aprofundeze limba română, matematica, istoria și geografia României în cadrul cursurilor.

Clasa politică trebuie să găsească, împreună cu experții din domeniu și cu societatea civilă, rezolvare și la criza demografică, criza identitară și a gospodăriei țărănești. Alte probleme la fel de stringente sunt corupția și abuzurile comise de către stat asupra cetățeanului. „Sunt foarte multe de făcut! E nevoie de implicarea cât mai multor oameni, cărora factorul politic ar trebui să le stea alături, nu împotrivă”, încheie Coleșa.