Cod portocaliu de grindină de mari dimensiuni în București și în Ilfov. A fost emis mesaj RO-Alert

Meteorologii au emis un joi seara o nouă avertizare Cod portocaliu de furtună în București și în mai multe localități din jurul Capitalei.

Până la ora 23:40 vo avea loc căderi de grindină de medii și posibil mari dimensiuni, vijelie puternică cu rafale de 70…90 km/h, averse torențiale și descărcări electrice. Observație – fenomenel vor fi mai intense în nordul și nord-vestul municipiului.

Autoritățile au emis și un mesaj RO-Alert.

„Avertizare meteorologică de grindină de dimensiuni medii, posibil mari, bijelie cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale. Perioada de manifestare 22:36-23:40. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire”, se arată în mesaj.

Și localitățile Buftea, Chitila, Otopeni, Chiajna, Clinceni, Mogoșoaia, Ciorogârla, Dragomirești-Vale din Ilfov sunt lovite de grindină de medii și posibil mari dimensiuni, vijelie puternică cu rafale de 70…90 km/h, averse torențiale și descărcări electrice, până la ora 23:15.

„Avertizare meteorologică de grindină de dimensiuni medii, posibil mari, bijelie cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale. Perioada de manifestare 22.25-23.15. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire”, se arată în mesajul RO-Alert primit de cei din zonă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.