CNAS a decis să facă acum ceea ce trebuia să facă de 3 săptămâni: A cerut, de la ANOFM, lista cu persoanele care au fost în șomaj tehnic

Problema celor care au fost în șomaj tehnic suportat de stat care s-au trezit ca fiind neasigurați la sistemul de sănătate este cunoscută deja de toată lumea. După ce autoritățile au aruncat vina în alte direcții (CNAS pe angajatori și puțin pe ANAF, Ministerul Finanțelor și ANAF pe CNAS), în final Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a decis să facă ceea ce a recomandat și consultantul fiscal Cornel Grama chiar de când a sesizat problema: CNAS să ceară de la ANOFM lista persoanelor care au fost în șomaj tehnic pentru a le reactiva. În sfârșit, după aproape 3 săptămâni de la sesizare, problema a fost rezolvată.

Iată ce spune un comunicat al CNAS de luni, 27 iulie:

Pentru a restabili calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate pentru angajații aflați în șomaj tehnic, pentru care angajatorii au virat sumele aferente contribuțiilor la asigurările sociale de sănătate, CNAS a solicitat Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă datele cuprinse în listele, asumate de reprezentantul legal al angajatorului, depuse potrivit art. XII din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 30/2020, referitoare la persoanele și perioadele în care aceste persoane au fost în șomaj tehnic.

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro