Clujul vrea transport “verde” în centru. VEZI expoziția de vehicule „eco”

Municipalitatea clujeană și-a prezentat planurile de transport nepoluant în cadrul festivalului Smart Mobility: metrou, tren metropolitan, transport cu autobuzul electric pe ruta Sala Polivalentă – centru.

“Încurajez pe toată lumea să folosească mijloace de mobilitate alternativă cât de des au ocazia, deoarece ea vine la pachet cu beneficii atât pentru mediul înconjurător cât și pentru propria sănătate – dacă vorbim de mijloacele de micromobilitate. Creșterea standardelor în ceea ce privește mobilitatea urbană în general reprezintă în continuare o prioritate pentru primărie.

Preocuparea pentru o mobilitate sustenabilă la nivelul orașului și al zonei metropolitane – respectiv pentru îmbunătățirea condițiilor de transport în comun din Cluj-Napoca – este constantă. Încercăm în permanență să găsim surse de finanțare pentru investiții semnificative în sector și încurajăm prin variate politici publice utilizarea noilor tehnologii în materie de mobilitate.

Proiectele recent finalizate de primărie, cele aflate în derulare și pregătire au această componentă de încurajare a mobilității alternative: de la stații de încărcare pentru vehicule electrice la utilizarea de senzori și noi tehnologii în general pentru optimizarea tuturor parametrilor care ne interesează ca cetățeni ai orașului”, a declarat edilul Emil Boc.

Pe esplanada dintre BTarena și Cluj Arena a avut loc evenimentul care a adus în fața clujenilor ultimele concepte în materie de mobilitate sustenabilă. Cei prezenți au avut posibilitatea să testeze autovehicule electrice și hibrid, biciclete, scutere, motociclete sau trotinete electrice. Au fost prezentate și dezbătute informații despre variate tehnologii de mobilitate urbană.