Clujul se luptă cu Timișoara, Iași, Constanța și Brașov pentru investiții imobiliare de peste 2 miliarde de euro

Cluj-Napoca se află printre orașele mari din România care atrag investiții totale de peste două miliarde de euro în noi proiecte imobiliare în derulare sau care urmează să fie demarate în perioada imediat următoare.
Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța și Brașov atrag investiții totale de peste două miliarde de euro, conform raportului Regional Cities, publicat de Bucharest Real Estate Club (BREC). Între finele anului 2021 și 2024, cele cinci centre mari ale țării vor avea finalizate proiecte imobiliare de peste 370.000 mp, care vor consta în clădiri de birouri, parcuri de retail și spații logistice.

Analiza celor de la BREC se bazează pe datele colectate de Simon & Partners Cluj-Napoca, Cushman & Wakefield Echinox, IMRA Real Estate Constanţa şi EST Hospitality și CBRE.

Piața clujeană de spații de birouri, a doua după București
Cluj-Napoca își consolidează poziția de cea mai bună piață pe zona de office, după București.

Cea mai mare tranzacție din afara capitalei a fost vânzarea The Office Cluj de către NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor către frații Pavăl (fondatorii Dedeman) pentru circa 130 de milioane de euro. Tranzacția s-a finalizat în anul 2019.

De asemenea, grupul Hexagon, deținut în coproprietate de Florin Mariș și Raul Ciurtin, a semnat în 2019 o înțelegere de peste 30 de milioane de euro pentru vânzarea mai multor spații de birouri în Cluj-Napoca (Vivido Business Center, Cube Office și Advanced Business Center) către Ideal Project Services, o companie deținută de antreprenori clujeni. Acest portofoliu cuprinde spații de peste 20 de mii de metri pătrați.

Iulian Dascălu, fondatorul grupului Iulius, este un alt jucător important pe piața de office din Cluj. Acesta a dezvoltat Iulius Business Center și United Business Center din cartierul Gheorgheni, aproape de Iulius Mall.

La începutul anului 2021,

 » Aflați mai multe informații aici.