Clujul, primul județ din țară care înființează un cluster în domeniul educației

În cadrul clusterului de educație vor acționa atât reprezentanți ai instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, cât și companii din Cluj-Napoca și Transilvania, reprezentanți ai mediului de afaceri local și regional.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare de luni, 31 august, participarea instituției, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociației Cluster de Educație (C-EDU).

“Inițiativa a fost lansată în contextul situației actuale, generată de pandemia cu coronavirus, care a adus, din nou, în prim-plan nevoia coagulării tuturor actorilor locali – CJ Cluj, Consiliul Local Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean, universitățile clujene și mediul privat de învățământ, într-o singură structură, în vederea conectării educației cu mediul economic și de business“, transmit reprezentanții CJ.

Scopul principal al asociației este de a acționa ca un spațiu de dialog și colaborare între principalii actori implicați în educație, în vederea îmbunătățirii accesului elevilor și studenților la structuri educaționale și formative și de a crește calitatea proceselor educaționale.

Viziunea C-EDU este cea a unui ecosistem educațional conectat și competent, care pune în centrul proceselor educaționale elevul / studentul, asigurându-i instrumentele și dezvoltarea abilităților care îl vor transforma într-un membru al societății empatic și participant activ la structurarea comunității.

În cadrul asociației vor acționa atât reprezentanți ai instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, cât și companii din Transilvania, reprezentanți ai mediului de afaceri local și regional. Lansarea oficială a C-EDU este preconizată în 6 octombrie, dată la care este aniversată și ziua internațională a educației.