ROPRES

Clotilde Armand îl acuză pe șeful ANPC că folosește instituția ”la ordinele PSD” și îi cere să verifice restaurantele din Herăstrău

Distribuiți acest articol!

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îl acuză pe șeful ANPC, Horia Constantinescu, că folosește instituția ”după cum primește ordine de la PSD” și i-a cerut acestuia să verifice toate societățile comerciale despre care edilul susține că funcționează ilegal în Parcul Herăstrău.

Armand susține că multe dintre localurile care funcționează în Herăstrău aparțin ”unor apropiați de zona politică a domnului Ciolacu”. Primarul amintește că Horia Constantinescu este nașul de cununie al unuia dintre fiii lui Adrian Năstase și este membru PSD.

”Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a încearcat să blocheze abuziv transportul în comun din București. Și din acest motiv înțeleg că amicul de vânătoare al lui Omar Hayssam și actualul șef al PSD – dl. Marcel Ciolacu – a cerut demisia Primarului General al Capitalei. Un lucru extraordinar… Ce uită să ne spună dl. Ciolacu: Starea jalnică a mijloacelor de transport în comun din București se datorează celor 12 ani de conducere PSD la Primăria Capitalei. Pentru că în toți acești ani conducătorii și primarii PSD au fost preocupați de bâlciuri sau să-și cumpere diamante din banii bucureștenilor. N-au făcut nimic pentru sistemul de termoficare, pentru serviciile publice de salubrizare, colectarea selectivă, parcări sau pentru un oraș mai prietenos cu oamenii. Și mai uită ceva dl. Ciolacu: actualul șef al ANPC este nașul de cununie al fiului lui Adrian Năstase și membru PSD. Acesta a fost numit la conducerea ANPC printr-o decizie a premierului PNL Nicolae Ciucă. De când a preluat conducerea ANPC acesta folosește instituția după cum primește ordine de la PSD. A încercat și în Sectorul 1 să închidă locurile de joacă gestionate de Administrația Domeniului Public Sector 1 doar că nu a fost prea inteligent și nu le-a mers cu noi. Acum, am înaintat către conducerea ANPC o adresă prin care solicităm explicit să verifice toate socitățiile comerciale care funcționează ilegal în Parcul Herăstrău și pe raza Sectorului 1. Multe dintre acestea aparțin unor apropiați de zona politică a d-lui Ciolacu”, a scris Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook, informează G4media.ro.


Horia Constantinescu și instituția pe care o conduce au închis temporar mai multe locuri de joacă din Capitală și a făcut mai multe verificări la instituții din subordinea administrațiilor, cum ar fi transportul în comun din București.

Fost director în Primăria Constanța, Constantinescu are afaceri în Parcul Herăstrău. Șeful ANPC a declarat pentru G4Media că nu vrea să comenteze declarațiile primarului: ”Nu comentez în niciun fel declarațiile doamnei”, a transmis Horia Constantinescu.

CONTEXT

Horia Constantinescu a condus Direcția de Servicii Publice din Primăria Constanța, după ce a candidat pentru postul de primar în 2020. Intrarea lui în cursa electorală a dus la pierderea alegerilor de către Decebal Făgădău (PSD) și câștigarea acestora la limită de către Vergil Chițac (PNL) care l-a numit ulterior director în echipa lui.

Horia Constantinescu era un apropiat al lui Nicușor Constantinescu și Liviu Dragnea și a fost promovat șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului la propunerea fostului premier Viorica Dăncilă.

Într-un interviu pentru Info Sud-Est, Horia Constantinescu a vorbit despre relația sa apropiată cu familia fostului premier Adrian Năstase, șeful OPC cununându-l pe unul dintre fiii acestuia, Andrei Năstase.

În cadrul interviului, Horia Constantinescu declara că nu-i plac nici Radu Mazăre, nici Decebal Făgădău, foștii primari ai Constanței, pe care îi caracteriza drept ”regele în pielea goală” și ”fost angajat la curtea regelui”. În schimb, pe Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, îl considera un „prieten drag”, în timp ce despre Liviu Dragnea spunea că are „o părere bună”.

În fapt, în 2016, la ieșirea dintr-un arest preventiv, Nicușor Constantinescu a fost așteptat chiar de șeful OPC.

Constantinescu s-a remarcat prin controalele dure la Protecția Consumatorului, dar și prin niște măsuri restrictive pentru angajații ANPC. Acesta le-a cerut angajatelor, în august 2019, să nu mai poarte bluze cu decolteu, bijuterii și machiaj strident, iar fustele să ajungă la genunchi. Bărbații nu au avut voie să poarte plete, pantaloni scurți și alte accesorii în afară de verighetă.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...