Clotilde Armand anunta noi dosare penale pentru Tudorache (PSD): „Vinovatii pentru incendiul din Soseaua Nordului si coruptia din departamentele de urbanism”

Politistii Sectiei 2 din Bucuresti au deschis, miercuri, in urma verificarilor, un dosar penal pentru distrugere din culpa, cercetarile fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, informeaza Biroul de presa al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB). Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, arata ca fosta administratie PSD este de vina.

Opt apartamente au fost afectate, marti, de incendiul care a cuprins o cladire cu cinci etaje, de pe soseaua Nordului din Capitala.

Flacarile au cuprins apartamentele aflate la etajul 5, de tip duplex, informeaza Biroul de presa al Inspectoratului Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov (ISUBIF).

Incendiul a fost lichidat de pompieri. Nu au fost inregistrate victime.

Suprafata afectata de incendiu a fost de aproximativ 1.100 de metri patrati, arata sursa citata.

Dispozitivul care a actionat in zona a fost suplimentat, in total fiind angrenate 20 de autospeciale de stingere, patru autoscari, o autospeciala pentru descarcerare si una SMURD.

Clotilde Armand afirma ca fosta administratie PSD este de vina.

„Vinovatii pentru incendiul din Soseaua Nordului si coruptia din departamentele de urbanism. Asa cum am banuit, am verificat documentatiile de urbanism emise in cazul constructiei fostului hotel Persepolis, transformat in prezent in bloc de locuinte, din Cartierul Francez, a caruit mansarda a fost cuprinsa aseara de flacari.

Am constatat o serie de ilegalitati in aceste acte oficiale si ele ne arata, inca o data, sistemul corupt care a guvernat Primaria Sectorului 1 in timpul fostelor administratii. In acest caz, voi sesiza Parchetul pentru ca toti care au permis intrarea in legalitate a acestei constructii si au incalcat norme esentiale ale legislatiei de urbanism sa fie trasi la raspundere.

Si va dau un exemplu despre cum demolarea constructiilor ilegale din acest caz a fost trenata in instanta pana cand administratia de diamant a semnat pentru intrare in legalitate. Iata faptele:

• 7 iunie 2012: Politia Locala Sector 1 a constatat ca societatea Persepolis Development, administrata de Manochehr Saadati Sohi ridicase doua etaje ale imobilului (etajele 3 si 4) fara autorizatie de constructie, stadiul lucrarilor fiind de 100% finalizate! Regimul de inaltime prevazut de PUG pentru aceasta zona unde este amplasat imobilul era de maxim P+2. Politia Locala Sector 1 a cerut judecatorilor sa oblige firma sa desfiinteze constructiile realizate nelegal.
• 26 iunie 2013: Judecatoria Sectorului 1 a admis cererea si a obligat societatea sa demoleze constructiile efectuate fara autorizatie de construire. Cu recurs.
• 28 septembrie 2017- Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a eliberat Certificatul de Urbanism 1650/142/M/31748 pentru obtinere a autorizatiei de construire pentru intrarea in legalitate.
• 1 februarie 2019: Tribunalul Bucuresti a respins recursul si a mentinut decizia de demolare. Cu apel.
• 23 octombrie 2019: Fostul viceprimar al Sectorului 1, Daniela Popa, a semnat autorizatia de construire 528/31/V/16739 pentru intrarea in legalitate pentru imobil cu S+P+4E+M (5r).
• 8 noiembrie 2019, ora 08.00: Persepolis Development a inceput executia lucrarilor.
• 9 noiembrie 2019, ora 10.00: Persepolis Development a incheiat executia lucrarilor.
• 20 septembrie 2020: Curtea de Apel Bucuresti a schimbat total sentinta si a respins cererea de demolare, dupa ce a constatat ca tot ce s-a construit nelegal a fost autorizat de Primaria Sectorului 1 prin emiterea autorizatiei de construire.

Dispretul fata de lege ar fi putut ucide si in acest caz! Din fericire nu au fost victime, dar vorbim despre un caz tipic de abuz in serviciu care ne arata o data in plus cum actioneaza o administratie care a fost mana in mina cu dezvoltatorii imobiliari. Acest caz mai releva ceva: ca am avut dreptate atunci cand, la inceputul mandatului, am facut o ampla reorganizare a primariei, mai ales din punct de vedere al resursei umane. Fostul arhitect sef inlocuit din functie de mine, fostul primar, fosta viceprimarita PSD au semnat aceste acte si vor raspunde in fata justitiei pentru ceea ce au facut.

Nu se poate construi o administratie performanta si nu se poate face un act administrativ in interesul comunitatii cu un sistem nereformat si cu oameni care slujesc alte interese si care sunt parte sau complici a unui sistem mafiot.

PS: Despre hidrantii care nu au functionat ieri, va spun ca la dosar exista si un aviz de securitate la incendiu, emis pe 9 septembrie 2019, care avizeaza documentatia tehnica elaborata pentru constructia/amenajarea/ instalatia aferenta constructiei (S+P+4E+M). Expertul care a intocmit documentatia a aratat ca exista hidranti exteriori in vecinatate si ca exista un risc mic de incendiu”, a scris Armand pe Facebook.