ROPRES

Claudiu Târziu: Sănătatea și învățământul au fost permanent subfinanțate. Acest lucru trebuie să înceteze

Distribuiți acest articol!

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a declarat că este nevoie de o clasă politică diferită, care să ofere educației și sănătății finanțarea de care au nevoie. Declarația a fost făcută la Bacău, unde AUR și-a prezentat programul de guvernare – „Reconstruim România”, în prezența a peste 100 de reprezentanți ai mediului de afaceri, specialiști în diverse domenii.

„Sănătatea și învățământul au fost permanent subfinanțate, prost conduse, folosite în interes particular sau de grup și, în general, tratate ca niște Cenușărese ale societății românești. Lucrul acesta trebuie să înceteze. AUR poate să facă ordine și în aceste domenii, să creeze cadrul necesar pentru o dezvoltare normală a noilor generații și pentru o întreținere, așa cum se cuvine, a sănătății națiunii. De ce avem nevoie? În primul rând, avem nevoie de curaj, de a scăpa de frică. Frica această poate fi înlăturată prin implicare. Frica ce vă ține deoparte trebuie abandonată și, de asemenea, trebuie ca împreună să înlăturăm frica de aceste două zone extraordinare ale societății românești, mă refer la școală și la spitale. Este inadmisibil să ne fie frică să ne trimitem copiii la școală pentru că vor fi îndoctrinați, vor fi spălați pe creier, vor fi deturnați de la o evoluție firească, cum, de asemenea, este inadmisibil să ne fie teamă de a intra într-un spital ca să nu ieșim de acolo cu picioarele înainte. Știm că acestea nu sunt frici nejustificate și fără temei în realitate. Din păcate, ni se oferă motive zi de zi și aproape ceas de ceas”, a spus liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu.

George Simion, președintele AUR, a precizat, în contextul grevei generale a profesorilor, că este o minciună din partea Guvernului să spună că nu sunt bani, nu sunt resurse pentru educație și pentru profesori.

„Ceea ce avem inclus în programul de guvernare, Proiectul „Domnul Trandafir” pentru profesorii din România, redarea demnității profesorilor, care, în primul rând, trebuie să fie remunerați corespunzător material, pot să dea alt sens învățământului românesc. (…) Noi am venit cu propunerea unui salariu minim de 5.000 de lei brut, cu o impozitare pentru primii 5.000 de lei de 25%, adică în mână un salariu de aproximativ 3.800 – 3.900 de lei, un salariu care ar acoperi coșul zilnic de nevoi. Reducerea taxării muncii trebuie făcută. Peste tot, în toate țările Uniunii Europene, la aceste sume și la salariul minim este o impozitare a muncii redusă. Lucrul acesta se poate face. Tratarea profesorilor ca asistați sociali cu 1.000 de lei la 6 luni nu arată decât faptul că actualul Guvern nu are soluții. (…) România în acest moment cumpără 54 de tancuri Abrams cu suma de 1 miliard de euro. Singura problemă, pentru că nu ne opunem retehnologizării și dotării Armatei României, ba chiar avem acest lucru inclus în program, singura problemă de care ne legăm este de opțiune – ce alegem. Și mai punem un lucru în dezbatere: de ce aceste tancuri sunt fabricate în 1999 și cum o să ne apere aceste tancuri în vreun fel?”, a declarat George Simion.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...