ROPRES

Claudiu Târziu: PSD, UDMR și PNL nu vor să audă de reforma sistemului electoral

Distribuiți acest articol!

Claudiu Târziu, președintele CNC al AUR, a afirmat, într-o conferință de presă, că PSD, PNL și UDMR se opun inițiatelor privind reforma sistemului electoral, respectiv revenirii la alegerile în două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor.

,,De mai bine de doi încoace, susținem răspicat revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Am depus o inițiativă legislativă în acest sens. Divizarea voturilor de la Senat a arătat cine vrea și, mai ales, CINE NU VREA creșterea reprezentativității aleșilor locali și a soluțiilor pentru dezvoltare locală.

PSD, UDMR și PNL (parțial) nu vor să audă de reforma sistemului electoral! Propunerea noastră legislativă este îngropată astăzi într-un sertar al Camerei Deputaților. În ultimele șase luni nu s-a mai întâmplat nimic. Ultima dată, în luna aprilie, când majoritatea toxică a vrut să o pice definitiv, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru respingere. De ce le este teamă parlamentarilor Puterii? Oare pentru că armatele lor de aleși locali și-ar putea pierde fotoliile?”, a declarat Claudiu Târziu.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...