ROPRES

Claudiu Târziu: Obiectivul AUR este acela de a transforma România într-o țară prosperă

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu membrii de partid din Prahova, că Alianța pentru Unirea Românilor are soluții pentru problemele actuale, care au fost dezbătute într-o serie de conferințe de-a lungul acestui an. El a mai spus că obiectivul AUR este acela de a transforma România într-o țară prosperă.

Liderul grupului senatorilor AUR a subliniat că AUR este singurul partid politic din țară care are o academie politică al cărei principal scop este acela de a-i forme pe cei care vor să ocupe funcții de demnitate publică. În plus, anul acesta, AUR și-a construit relații de colaborare cu reprezentanții ai curentului conservatorism european.

Claudiu Târziu a reamintit faptul că partidul AUR a avertizat încă de la bun început că liberalizarea pieței de energie va genera probleme grave:

„Am arătat de la bun început că liberalizarea pieței de energie este o eroare și nu trebuie făcută decât după ce vor exista condițiile necesare pentru o competiție între producătorii de energie electrică reală, care să regleze prețurile pe piață, ori în condițiile unui cvasi monopol de stat – peste 80 la sută din energie se produce prin unități ale statului, nu existau aceste condiții. Am arătat, de asemenea, că se va ajunge la prețuri speculative enorme, care vor determina creșterea tuturor prețurilor la toate produsele și serviciile. Am spus că trebuie reglementată piața și constituit un mix de energie. Coaliția de guvernare a refuzat soluțiile acestea până de curând, când au revenit cu niște ordonanțe de urgență”.

El a mai spus că AUR nu își dorește să aibă puterea, ci principalul obiectiv este aceea de a salva România și a de asigura premisele necesare creșterii economice.

„Ne interesează să salvăm ce se poate salva din țară și să facem ca România să ia o turnură pozitivă, să crească economic, să se reîntregească, să devină respectată în lume și să-și poată impune punctul de vedere în organizațiile internaționale din care face parte. Noi vrem să facem pentru România ceea ce trebuie făcut pentru România și se amână de 30 și ceva de ani. De aceea vrem să fim la guvernare nu de dragul puterii, nu pentru a da posturi, funcții și beneficii membrilor și simpatizanților noștri”, a mai spus Târziu.

S-ar putea să-ți placă și...