Claudiu Târziu (AUR) critică măsurile de austeritate adoptate de Guvernul Cîțu. Nu așa vom ieși din criză!

Claudiu Târziu, copreședintele AUR, susține că decizia Guverului Cîțu de a adopta măsurile de austeritate nu vor avea impactul scontant, ci, dimpotrivă, vor duce la sărăcirea populației și la adâncirea crizei economice.

„Cu puțin timp în urmă, guvernul condus de liberalul Cîțu a adoptat ceea ce mass-media numește deja ordonanța austerității, un pachet de politici economice necesare, pentru a reduce, afirmă onor premierul, dezechilibrul bugetar și impactul asupra deficitului. Printre altele, au fost tăiate anul acesta voucherele de vacanță pentru bugetari, a fost amânată majorarea pensiilor până (cel puțin) în 2023, a fost eliminată gratuitatea transportului feroviar pentru studenți, fiind înlocuită cu o măsură mai sustenabilă – tariful redus la 50%. Dar și, foarte interesant, a fost tăiat sporul COVID pentru angajații din prefecturi, spor de 30% din salariul de bază. Care este, de fapt, strategia acestui Executiv ale cărui principale preocupări sunt, după toate aparențele, plafonările, tăierile, prorogările de termene, mai pe scurt: austeritate și sărăcie?”, a declarat Claudiu Târziu.

Senatorul susține că decizia este cu atât mai greu de înțeles cu cât știm din experiențele trecute că măsurile de acest fel nu vor ajuta economica să crească. Mai mult decât atât au avut efecte dezastruoase asupra populației din cauza inflației și a valului de scumpiri generat de criza economică.

Românii sunt nu doar din ce în ce mai contrariați, dar și din ce în ce mai săraci. Este din ce în ce mai evident că nu printr-o austeritate prelungită sine die vom ieși din recesiune și vom reveni la creștere economică reală. Austeritatea economică, așa cum a mai fost impusă prin ordonanțele și hotărârile altor guverne, nu a avut efectele previzionate de către autori. Indiferent de culoarea politică a unui Executiv sau altul. Nu a redus deficitul fiscal, nu a contribuit la reluarea încrederii în piețele financiare, nu a întrerupt cursul deteriorării economiei, iar, din punct de vedere social, consecințele au fost funeste. În calitate de senator în Parlamentul României și de copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor, declar public că partidul nostru va face uz de toate pârghiile și mecanismele posibile pentru ca suferința și sărăcia pe care le aduce acest guvern să ia sfârșit cât mai curând. Societatea traversează un moment critic, dar, cu încredere în ajutorul lui Dumnezeu, vom răzbi!”, a mai spus Târziu.