Claudiu Târziu: „AUR a avut dreptate să ceară încetarea vaccinării cu serul AstraZeneca”

Copreședintele AUR Claudiu Târziu denunță campania „atent regizată”, care se derulează în aceste zile, „de discreditare și izolare a partidului AUR” și vorbește despre o promisiune foarte grava a guvernului făcută prin intermediul Președintelui de Senat Anca Dragu împotriva cetățenilor și a statului român.

Numărul de pacienți internați în spitale după ce a fost pusă în operă măsura limitării programului magazinelor alimentare a crescut. Era evident, dar nu și pentru domnul premier, care știe că a luat o măsură proastă, merge în continuare cu această hotărâre.

Redăm integral declarația politică a lui Claudiu Târziu:

„AUR a avut dreptate să ceară încetarea vaccinării cu serul AstraZeneca, deoarece acesta este nesigur și pentru că mai multe state europene au renunțat să îl folosească. Agenția Europeană a Medicamentului afirmă că este o relație de cauzalitate între acest ser și trombozele de care suferă unii dintre cei care sunt vaccinați cu el.

Copreședintele AUR susține că o serie de întrebări au fost aplicate de către domnul senator Ionuț Neagu, Ministrului de Interne, Lucian Bode pentru a clarifica următoarele lucruri:

  • Care este numărul exact al românilor cărora le-a fost aplicate amenzi contravenționale pe întreaga perioadă pandemică?
  • Care este la scară națională și defalcat pe unitățile administrativ teritoriale valoarea totală a acestor amenzi aplicate pe perioada pandemică?
  • Dacă ni se poate pune la dispoziție o statistică, defalcat pe unitățile administrativ teritoriale, a polițiștilor care se cunoaște că au comis abuzuri contra românilor.

Claudiu Târziu trage un semnal de alarmă asupra unei afirmații și a unei promisiuni alarmante făcută de Anca Dragu, Președinte al Senatului, atunci când și-a permis ca la primirea ambasadorului Serbiei la București, să îi promită acestuia, susținerea necondiționată din partea României în procesul de aderare la UE a Serbiei. Să faci așa ceva, după ce ai fost informat cu privire la faptul că românii noștri din Serbia sunt supuși unui proces de asimilare accelerat și accentuat, mi se pare o iresponsabilitate.”