Clanul Pricopsiților: Cu o avere de zeci de milioane de euro, vrea să fie viceprimar la Capitală

Propus de PSD candidat la funcția de viceprimar general al Capitalei, deputatul Dan Cristian Popescu nu a rupt gura târgului prin Parlament. Ce-i drept, el a și susținut că se simte mai bine „în administraţia publică locală pentru că am mai multă experienţă acolo şi cred că pot să fac mai multe lucruri pentru bucureşteni acolo“. Dan Cristian Popescu este cunoscut ca membru al lumii interlope. Familia sa și locotenenții formează Clanul Pricopsiților.


Mișu Pricopsitu’, patronul casei din filmul Miami Bici și legătura cu PSD

Patronul casei din filmul Miami Bici este nimeni altul decât Mihai Gabriel Popescu, alias Mișu Pricopsitu’, fratele pesedistului Dan Cristian Popescu de la Sectorul 2, unul dintre cei mai bogați parlamentari ai României. Mihai Gabriel Popescu este cunoscut ca lider al grupării mafiote de la Miami.

Dan Cristian Popescu, fost viceprimar la Primăria Sectorului 2 și parlamentar PSD, i-a oferit fratelui său contracte în valoare de 94 de milioane de euro pentru reabilitarea blocurilor din sector. Așa se plătesc notele de zeci de mii de euro la LOFT în Mamaia. Mișu Pricopsitu’, fost consilier la Ludovic Orban în Ministerul Transporturilor și actor din filmul produs de Codin Maticiuc și Matei Dima, a lăsat la Loft Mamaia o notă astronomică în valoare de 148.840,50 lei. Săracilor…

Firmele lui Mișu Pricopsitu’ sunt foarte bine conectate la conducta banului public din Sectorul 2 încă de pe vremea când primar era generalul Neculai Onțanu. Firmele lui Pricopsitu primea acorduri-cadru de peste 155 de milioane de euro de la Primăria Sectorului 2 condusă de Onțanu, pentru reabilitarea a 597 de blocuri.

Petrecerea cu nota de 30 de mii de euro a Clanului Pricopsiților

După ce fostul viceprimar PNL, actual deputat PSD, Dan Cristian Popescu, a pierdut alegerile pentru primăria Sectorului 2, firma fondată de fratele lui, Mihai Gabriel Popescu, zis Mișu Pricopsitu’, și-a mutat business-ul în Sectorul 5 condus de Cristian Popescu Piedone. E vorba de compania General Management Construction Group (GMCG).

Pe 16 noiembrie 2021, asocierea de firme A.F. Consulting – General Management Construction Group – Tesaro Kit Construct a semnat cu primăria lui Piedone un contract de peste 4,4 milioane de euro pentru reabilitarea termică a 10 blocuri din sectorul 5. Durata de execuție este de un an și 4 luni.

Pe 26 mai 2021, asocierea de firme Construcții Erbașu – Concelex – Concrete&Design Solutions – Nemar Edi Construct – Sicor – Rom Service Construct – General Management Construction Group – Plus Confort – Romco Systems – Art Construct ACM – Con Gaz Prest – Imobiliare Solutions Group – Adrian Construct – A.F. Consulting – Palex Construcții Instalații – Concelex Engineering – Elsaco Electronic – Terra Gaz Construct a semnat un contract de tip acord cadru (abonament), cu valoare maximă de aproape 90 de milioane de euro, pentru reabilitarea termică a 133 de blocuri din Sectorul 5.

Cine este Dan Cristian Popescu

Dan Cristian Popescu este cunoscut ca un prăduitor în lumea interlopă deoarece încearcă să își acopere matrapazlâcurile cu multe zerouri. De unde are Dan Cristian Popescu atâția bani și proprietăți ?

Să le vedem pe rând din ceea ce scrie în declarația lui de avere depusă pe data de 14.06.2017.

Terenuri:

100.000 mp în localitatea Frumușani

2.000 mp în localitatea Dascălu

Clădiri: 6 clădiri în București

O clădire de 170 mp la Hollywood Florida din Statele Unite ale Americii Autoturisme:

– 2 autoturisme Lexus dobândite în anii 2013 și 2016. Ca valoare, ]n funcție de de configurație costă între 20 și 41.000 de euro.

 1. Bijuterii , obiecte de cult și ceasuri în valoare totală de 235.000 de Euro
 2. Conturi și depozite bancare, fonduri de investiții în valoare de:

– 771.500 lei

– 56.000 de dolari

 1. Împrumuturi acordate în valoare de 4,5 milioane de euro.

Toate aceste venituri exorbitante le are în condițiile în care la nivelul anului 2017 a avut 54.943 lei din salariul de parlamentar și 29.034 lei din salariul de viceprimar al Sectorului 2.

Ce ar spune din toate acestea Direcția Națională Anticorupție și Agenția Națională de Integritate ? Voineag și Ariel sunt slugile de casă ale lui Ciolacu. Așa că nu e nici o problemă pentru clanul Pricopsiților.

Dar să vedem evoluția averii colosale a lui Dan Cristian Popescu, depusă cam pe ultima sută de metri pe data de 13.06.2019.

A apărut cumpărarea a încă 8750 mp în localitatea Frumușani.

 • Hopa…a mai apărut în plus, față de cele 6 case în anul 2017 o nouă casă proprietate în București. În total 7 case.
 • A mai apărut un nou autoturism Lexus care se pare că nu a fost menționat în declarația de avere din anul 2017. Grav.
 • A mai crescut de la 150.000 de euro la 155.000 de euro valoarea bijuteriilor dobândite, a mai crescut de la 30.000 de euro la 40.000 de euro valoarea obiectelor de artă și cult, și s-a menținut la 55.000 de euro valoarea ceasurilor dobândite.
 • Conturile și depozitele bancare sau fondurile de investiții care-i aparțin sunt: 6.385.200 lei și 1.276.313 dolari. A scăzut puțin de tot valoarea în lei și a crescut la 1.276.313 dolari. Frumos. Un întreprinzător de succes.
 • Valoarea împrumuturilor pe care le-a acordat a crescut de la 4,5 milioane de euro la 5 milioane de euro.

În perioada la care se referă această nouă situație, Dan Cristian Popescu a avut un salariu de la Primăria Sectorului 2 de 196.897 lei, din dobânzi 200.000 de lei și de Asociația Agricola Frumușani , 1.500 lei brut.

Dan Cristian Popescu, baronul PSD e consumator de droguri

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a recunoscut în fața procurorilor DIICOT că a consumat droguri, respectiv DMT! (Dimetyltriptamina). Actualul deputat PSD a participat la ritualurile șamanice organizate de de Gelu Oltean șeful Direcției Generale de Informații și Protecție Internă al Poliției Române (DGIPI), împreună cu iubita lui, Alina Petre (fosta Măgureanu).

Dan Cristian Popescu împreuna cu Alina Petre ( fosta Măgureanu) au participat la ședințele de șamanism organizate de Gelu Oltean și iubita acestuia, Vanessa Youness. Cuplul ar fi platit 1000 de euro pentru un weekend petrecut la clinica de cinci stele unde se consumau droguri halucinogene. Dan Cristian Popescu și Alina Petre au fost citați ca martori în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT. Deputatul a fost foarte cooperant, conform surselor noastre, acesta povestind detaliat tot ce se întampla în complexul din județul Dâmbovița, inclusiv că a consumat DMT la acele reuniuni. Alina Petre a fost și ea citată ca martor în dosar.

Alina Petre( Măgureanu) a declarat următoarele:

“Iubitul meu de la vremea respectivă m-a invitat să merg pentru o cură de detoxifiere la clinica Youness. Nu am știut că aceste terapii pe bază de plante și ceaiuri sunt interzise, clinica fiind cunoscută pentru cure de detox, creșterea imunității și a fertilității. Nu am consumat niciodată substanțe interzise și nu mi-am imaginat că o băutura pe bază de plante poate fi considerată drog. De altfel, am fost asigurați că este totul perfect legal, ca și în cazul clinicii Athasagon din Brașov unde fusesem de curând tot cu fostul meu iubit, Dan Cristian Popescu. Ulterior, personal nu am mai paricipat la acest ritual din cauza gustului îngrozitor al acestei băuturi din plante.”

În ultimii 12 ani, politicianul a fost:

 • 2020- prezent – Deputat ales în circumscripţia electorală nr.42 Bucureşti, 2016- 2020 – Viceprimarul Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti
 • 2016 – 2020 – Consilier local ales în Consiliul Local Sector 2 al Municipiului Bucureşti
 • 2012 – 2016 – Deputat ales în circumscripţia electorală nr.42 BUCUREŞTI, colegiul uninominal nr.8.

Tot de pe site-ul Camerei Deputaților, se poate afla și că parlamentarul este proprietarul a patru terenuri, opt apartamente, două spații comerciale/de producție și a unei case de locuit. Plus bijuterii, obiecte de artă/cult și ceasuri în valoare totală de peste 250.000 €.

De remarcat că, dintre cele opt apartamente, trei sunt situate în statul american Florida. Acestea au fost cumpărate în 2008, 2019 și 2020.

În aceeași declarația de avere pe anul 2023, Popescu N. Dan Cristian a mai trecut: