Economie

Clădirea Universității din București și clădirea Mihai Eminescu din cadrul ASE vor fi reabilitate pentru sute de milioane de lei- UPDATE

Clădirea Universității din București și clădirea Mihai Eminescu din cadrul ASE vor fi reabilitate pentru sute de milioane de lei- UPDATE
Distribuiți acest articol!

Guvernul României a aprobat, în ședința de joi, indicatorii tehnico-economici pentru restaurarea Palatului Universității din București. Este o clădire foarte importantă, funcționând aici 8 dintre cele mai vechi facultăți (Facultatea de Administrație și Afaceri, Facultatea de Chimie, Facultatea de Geografie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Facultatea de Istorie, Facultatea de Limbi și Literaturi străine, Facultatea de Litere și Facultatea de Matematică și Informatică). UPDATE Guvernul a mai aprobat și reabilitarea clădirii ”Mihai Eminescu” din cadrul Academiei de Studii Economice București.

Lucrările vor viza consolidarea, restaurarea învelitorii și a șarpantei, restaurarea fațadelor (inclusiv a tâmplăriei exterioare), modificări funcționale și restaurarea finisajelor interioare, iluminat arhitectural fațade, reabilitarea instalațiilor, degajarea curții interioare, conservarea și punerea în valoare a vestigiilor arheologice din curtea interioară prin amenajarea unui spațiu muzeal, amenajări exterioare, informează Ministerul Lucrărilor Publice.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 445,88 milioane de lei, iar durata estimată de realizare este de 60 de luni. Universitatea din București participă la realizarea obiectivului prin finanțarea lucrărilor și serviciilor neeligibile prin program (lucrările exterioare – amenajarea terenului, rețele exterioare din incintă), în valoare de 2,37 de milioane de lei, inclusiv TVA, conform devizului general aferent obiectivului, însușit, conform legii, sumă aprobată prin Hotărârea Senatului Universității din București nr.

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...