Cîțu spune că lucrurile „arată bine” în România: „Suntem foarte aproape de momentul în care toţi românii vor simţi şi beneficiile”

Florin Cîţu a declarat sâmbătă, că “în ciuda tuturor ştirilor alarmiste”, România merge în direcţia bună, după ce Standard&Poor’s a anunţat că menţine ratingul de ţară la stabil, iar Moody’s că îl modifică de la negativ la stabil.
Întrebat, sâmbătă, ce măsuri ar putea lua Guvernul şi dacă se gândeşte la o creştere a salariilor, în contextul în care, în ciuda creşterii economice anunţate, această creştere nu se vede în nivelul de trai al românilor, Cîţu a răspuns că acesta a fost anul în care „am spus că stabilizăm economia”.

“Deja am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare: salariul minim este de deja o decizie să crească cu 11% pentru anul viitor, am venit cu acele măsuri de amânare a plăţii facturilor şi vom mai avea câteva măsuri prin care să reducem povara asupra cetăţenilor. Vom discuta despre salarii, pensii şi alocaţii la construcţia bugetului, dar lucrurile arată bine”, a fost răspunsul premierului interimar, potrivit Mediafax.

Întrebat mai departe despre procentul cu care vor creşte pensiile din 1 ianuarie 2022, Cîţu a răspuns: “nu s-a stabilit încă procentul, dar eu spun, având în vedere rezultatele economice pe care le avem până acum, că vom discuta şi s-ar putea să fie o dinamică diferită de ceea ce am avut până aveam preconizat”.

În ce priveşte pensiile speciale ale primarilor, premierul afirmă: “Aici aş vrea să fim foarte pragmatici. În fosta coaliţie aveam un grup de lucru care trebuia să găsească soluţii exact pentru sistemul de pensii. Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”.

În opinia lui Cîţu, creşterea de la perspectivă negativă la stabilă, dată de două agenţii de rating, reprezintă confirmarea faptului că lucrurile merg într-o direcţie bună “şi acest lucru ne obligă să continuăm în această direcţie şi ne mai obligă la ceva: să nu lăsăm România să intre pe mâna populiştilor,

 » Aflați mai multe informații aici.