Cîţu a cerut o şedinţă online a coaliţiei pe tema facturilor la energie, a gestionării pandemiei şi a dobânzilor mari la împrumuturi

Liderul PNL Florin Cîţu a cerut o şedinţă online a coaliţiei pe tema facturilor la energie, a gestionării pandemiei şi a dobânzilor mari la împrumuturi, afirmă surse din coaliţie. Aceleaşi surse susţin că preşedintele PNL consideră că disputa Rareş Bogdan – Marcel Ciolacu este una personală.

Conform surselor citate, Florin Cîţu a cerut o şedinţă online a coaliţiei în care să se discute despre energie, dobânzile mari la împrumuturi şi despre modul de gestionare a valului 5 al pandemiei.

Pe lista temelor de discuţie nu se tegăseşte şi recenta dispută dintre liderul PSD Marcel Ciolacu şi prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, pe care o consideră personală, motiv pentru care, în opinia sa, trebuie discutată în afara coaliţiei.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, afirmă, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în chestiunea certificatului verde, ”a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor”. Rareş Bogdan susţine că social-democraţii trebuie să înveţe să respecte PNL dacă vor să continue coaliţie, pentru că nu se poate ca cineva să fie şmecher şi cineva să plătească costurile guvernării. Liberalul crede că o reevaluarea a coaliţiei peste un an se impune, dacă nu se fac reformele promise. În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut o şedinţă a coaliţiei şi acuză PNL că ”a rămas captiv în paradigma coaliţiei cu USR, când se războiau cu tănculeţe pe covoraş”.