Actualitate ROPRES

Circa 1.000 de elevi şi studenţi ieşeni, raportaţi oficial ca infectaţi cu Covid-19

Circa 1.000 de elevi şi studenţi ieşeni, raportaţi oficial ca infectaţi cu Covid-19
Distribuiți acest articol!

Totodată, peste 270 de angajaţi din învăţământ sunt în aceeaşi situaţie.Aproape 1.000 de elevi şi studenţi de la nivelul judeţului Iaşi au fost raportaţi în cursul zilei de ieri de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi ca fiind îmbolnăviţi cu noul coronavirus, fiind raportaţi şi peste 270 de angajaţi din învăţământ. Tot în cursul zilei de ieri a fost raportat şi un nou focar, la Grădiniţa PP 18, unde au fost diagnosticate pozitiv 4 cadre şi un copil, în acest caz fiind dispusă închiderea unităţii timp de 14 zile.

La acest moment sunt suspendate cursurile faţă în faţă pentru cinci unităţi şcolare din judeţ, la care se adaugă şi aproape 500 de grupe sau clase din învăţământul preşcolar, şcolar sau liceal.

Numărul de cazuri în rândul elevilor a ajuns în prezent la aproape o mie, cele mai multe îmbolnăviri fiind raportate la clasele V-XII. Astfel, dintre cele 933 de cazuri la elevi şi studenţi, 712 sunt la elevii din clasele V-XII, 176 de cazuri la elevii din clasele I-IV, 30 de cazuri în rândul studenţilor, 14 în rândul celor de la şcolile postliceale sanitare, iar un caz la şcoala profesională. La aceste cazuri se daugă şi 57 de îmbolnăviri la antepreşcolari şi preşcolari, 54 la preşcolari şi doar 3 la antepreşcolari.

În rândul cadrelor didactice au fost raportate ca fiind îmbolnăvite în acest moment un număr de 221 de persoane, la care se adaugă şi 51 de persoane din rândul personalului didactic auxiliar şi al personalului nedidactic.

În acest moment, în învăţământul preşcolar şi primar sunt 127 de clase şi grupe cu activitatea faţă în faţă suspendată, iar pentru gimnaziu, liceu, şcoli profesionale sau posliceale s-a luat măsura suspendării cursurilor faţă în faţă pentru 363 de clase. Cele cinci unităţi de învăţământ care au în prezent cursurile suspendate la nivelul întregii colectivităţi şcolare sunt Liceul „D.

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...