Ciprian-Titi Stoica (AUR): Este timpul să reluăm demersul de suspendare a președintelui Iohannis

Deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica a declarat, într-o conferință de presă, că este timpul ca demersul AUR de suspendare și demitere a președintelui Iohannis trebuie reluat. Declarația a fost făcută în contextul în care România nu a fost acceptată în spațiul Schengen, principalii responsabili de acest eșec fiind președintele Klaus Iohannis, precum și miniștrii din cabinetul Ciucă.

România ar fi avut șanse să intre în Schengen, dacă la conducerea țării ar fi fost o clasă politică formată din patrioți și oameni politici abili, care să fi reprezentat țara noastră la nivel european. Ciprian-Titi Stoica a declarat că principalul vinovat de acest eșec este președintele Klaus Iohannis:

„Este o adevărată tragedie şi un eşec răsunător al clasei politice a României din ultimii 32 de ani. Atitudinea Austriei şi în aceeaşi măsură, considerăm noi, şi a Olandei, care este de acord cu intrarea României în Schengen dar nu este de acord cu aderarea Bulgariei – deşi cele două ţări au fost la pachet considerate pentru aderarea la spaţiul Schengen, este la fel de jignitoare. Din punctul nostru de vedere, preşedintele României, Klaus Iohannis, este principalul vinovat”.

Acesta a reamintit că AUR a strâns peste două milioane de semnături în vederea demarării demersurilor privind suspendarea şefului statului.

„Noi am strâns peste două milioane de semnături pentru suspendarea şi apoi demiterea preşedintelui Klaus Iohannis şi acum cred că este timpul să reluăm acest demers şi poate că în final şi colegii noştri parlamentari din opoziţie vor semna şi îl vom pune la punct pe preşedintele Klaus Iohannis. În acelaşi timp, ne solidarizăm şi noi cu ceilalţi români care au început să boicoteze produsele şi companiile austriece”, a menţionat Stoica.

Parlamentarul AUR a adăugat că după ce Austria este unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai României şi beneficiar al resurselor din ţara noastră, poporul român şi România nu meritau să primească această „palmă istorică”.