ROPRES

Ciprian-Titi Stoica (AUR) despre protestele organizate la Sebeș și Rădăuți: Cerem autorităților să stopeze tăierile ilegale. Propunem soluții concrete

Deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica a vorbit, în cadrul unei emisiuni la Alba Carolina TV, despre protestele organizate de Alianța pentru Unirea Românilor în fața Guvernului României și a celor două mari companii austriece de prelucrare a lemnului – Kronospan (Sebeș) și Egger (Rădăuți), în contextul în care, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, alianța PSD-PNL-UDMR intenționează să privatizeze regia de stat Romsilva și să înstrăineze lemnul din pădurile României.

România este țara unde politicienii care au fost la guvernare au înstrăinat fără remușcări aproape toate resursele naturale: lemnul din pădurile noastre generează venituri imense – afacerea controlată de firme cu capital străin ajunge la peste 6 miliarde de euro anual. România a pierdut sute de hectare de păduri în ultimii ani din cauza defrișărilor ilegale. Deși cunosc situația, reacția autorităților este anemică. Deputatul Ciprian-Titi Stoica a petrecut ore întregi pe teren și a observat modul în care sunt efectuate controalele și lipsa de cooperare dintre instituțiile abilitate. El consideră că se impune permanentizarea acțiunilor de control, precum și o mai bună cooperare între instituții – poliție, Garda forestiera, ISCTR.

În ceea ce privește această problemă – protejarea pădurilor, încercăm să găsim soluții pentru că chiar dacă suntem în opoziție, avem datoria să venim cu o soluție echilibrată, cu propuneri. Protestele organizate în fața celor două companii austriece, beneficiare ale aurului verde, a fost doar un strigăt de ajutor și am tras un puternic alarmă către toți cei din România, urmând să cerem autorităților competente să efectueze controale și să implementeze soluții care să dacă la stoparea acestui fenomen – de exemplu, camere de luat vederi la ieșirea din fondul forestier, prezență numeroasă a Gărzii Forestiere la controale”, a declarat deputatul AUR.

Ciprian-Titi Stoica a precizat că AUR va transmite către Ministerul Mediului și Ministerul de Interne o serie propuneri concrete referitoare la ce ar trebui modificat/legiferat astfel încât fenomenul defrișărilor ilegale să fie stopat.

Reamintim că Alianța pentru Unirea Românilor a propus două legi referitoare la protecția pădurilor din România: un proiect de lege privind oprirea exportului de material lemnos neprelucrat și un altul care prevedea identificarea și plantarea a peste 1 milion de hectare de pădure pe terenuri degradate. Ambele proiecte de lege au fost blocate de către partidele aflate la putere.

Urmăriți emisiunea aici:

S-ar putea să-ți placă și...