ROPRES

Cioloş: Prezenţa suplimentară a americanilor, şi a francezilor, şi germani, olandezi, polonezi sunt lucruri discutate deja de câţiva ani

Distribuiți acest articol!

Preşedintele USR, fostul premier Dacian Cioloş, afirmă că trimiterea militarilor NATO în România anunţată recent nu reprezintă o decizie luată „pe ultima sută de metri”, ci este o chestiune discutată de mai mulţi ani.

„Această prezenţă franceză nu a fost decisă aşa, pe picior, pe ultima sută de metri. Noi avem un plan de exerciţii militare, de pregătire în cadrul NATO, de întărire a acestui flanc, deja de ani de zile. Această prezenţă – şi prezenţa suplimentară a americanilor, şi a francezilor, şi germani, olandezi, polonezi şi aşa mai departe – sunt lucruri discutate deja de câţiva ani de zile. Unele dintre aceste lucruri le-am discutat încă pe vremea când eram prim ministru şi domnul Ciucă era şeful Statului Major, doar că în acest moment aceste înţelegeri devin şi mai relevante în contextul acestor riscuri la frontiera Ucrainei”, a afirmat fostul premier Dacian Cioloş, miercuri seară, la TVR.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...