Economie ROPRES

Ciolacu spune că OUG pentru plafonarea și compensarea facturilor nu se adoptă astăzi, Cîțu îl contrazice: „Ordonanța va fi dată azi”

Ciolacu spune că OUG pentru plafonarea și compensarea facturilor nu se adoptă astăzi, Cîțu îl contrazice: „Ordonanța va fi dată azi”
Distribuiți acest articol!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți că noua ordonanță pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie și gaze nu va fi adoptată în ședința de guvern de marți. Liderul PSD și președintele PNL Florin Cîțu au avut o nouă discuție marți, la prânz, însă nu au reușit să se înțeleagă dacă măsurile se vor aplica de la 1 februarie, așa cum anunța ministrul Energiei, sau dacă se vor aplica retroactiv și pentru luna ianuarie, așa cum își doresc social democrații. Ulterior, Ciolacu a fost contrazis de Florin Cîțu, care a declarat că „ordonanța va fi dată azi”. „O să luăm decizia mâine”, a spus Ciolacu, la Parlament, când a fost întrebat de ordonanța anunțată de ministrul Energiei, Virgil Popescu. În legătură cu adoptarea OUG în ședința de guvern de marți, Marcel Ciolacu le-a transmis jurnaliștilor să îl întrebe pe premierul Nicolae Ciucă.„Ordonanța va fi dată azi. Eu susțin și pentru ianuarie, și pentru decembrie, și pentru noiembrie. Eu susțin, dacă susține și legislația din România. În funcție de avizul de la ministerul Justiției. Să lăsăm ministerul de justiției să se pronunțe. Din partea noastră nu e niciun fel de problemă, dacă e constituțională, cu siguranță va fi adoptată astăzi în ședință de guvern”, a declarat Florin Cîțu.Marți dimineață, ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat că pachetul de măsuri decis în Coaliție, printre care creșterea limitei de consum până la care se aplică compensarea, reducerea plafonului pentru prețurile la energie și gaz, precum și interzicerea debranșărilor, recalcularea facturilor și sancționarea companiilor care emit facturi greștie, se va aplica de la 1 februarie.  „Nu vrem să avem riscuri de neconstituţionalitate şi nicio lege nu acţionează retroactiv, de aceea nu se poate aplica retroactiv, ci de la termenul clar de 1 februarie. Vom discuta în coaliţie în perioada imediat următoare şi vom gândi ce vom face de la 1 aprilie.

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...