Ciolacu, despre vila renovată cu 9 milioane de euro: Eu n-am văzut niciun document că vila ar urma să fie pentru Iohannis

Aflat în emisiune la Antena 3, premierul Marcel Ciolacu a fost chestionat despre lucrările de renovate, evaluate la 9 milioane de euro, efectuate la o vilă de protocol din Capitală care i-ar fi destinată președintelui Klaus Iohannis. Ciolacu a spus că el n-a văzut niciun document din care să reiasă că vila ar fi pentru Iohannis.

„Eu n-am văzut niciun document că e pentru Iohannis. Decizia privind lucrările nu s-a dat cu o anumită destinație. Era decizia de renovare”, a comentat Ciolacu. El a precizat că lucrările nu s-au efectuat din bugetul statului.

Reamintim că G4media.ro a dezvăluit în exclusivitate documentul care arată că lucrările de 9 milioane de euro pentru renovarea unei clădiri de pe Bd. Aviatorilor nr. 86 din București au fost secretizate de Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS). Cu circa un an mai devreme, același imobil a apărut într-o Hotărâre de Guvern semnată de premierul Nicolae Ciucă, document care, însă, nu a fost făcut niciodată public, fiind, de asemenea, secretizat.

Chestionat luni seara în emisiune la Digi24, Nicolae Ciucă a spus că în ședințe de guvern, atunci când vine vorba de ceea ce se întâmplă la o regie autonomă, niciun premier niciun ministru – iar RAAPPS este subordonat la secretariatul general – nu vine să aprobe în guvern obiective. „În ședințele de guvern se aprobă bugetul de venituri și cheltuieli pentru toate regiile autonome, fără să fie niciun fel de specificații pe obiective în acele documente Deci nu este absolut deloc adevărat”, a răspuns Nicolae Ciucă.