Cine sunt oamenii clanului Firea-Pandele și care au împins spre dezastru Bucureștiului

În cadrul unei conferințe de presă, Nicușor Dan i-a acuzat pe cei din PSD, în frunte cu Gabriela Firea, partidul care o susține în alegeri, de culmea tupeului pentru că vorbește și acuză alte persoane de corupție, în condițiile în care ea însăși face parte dintr-un partid al corupților .

„Culmea tupeului este ca PSD să-mi dea mie lecții despre corupție. Partidul care a pus pe liste pe Petre Roman, inculpat în dosarul mineriadei pentru crime împotriva umanității, partidul care a pus pe liste pe Dumitru Dragomir condamnat în primă instanță pentru trafic de influență, cu 3 milioane. Partidul care candidează la Sectorul 3 cu un om care a făcut parte din aparatul de represiune la 10 august, partidul care a scos din pușcărie violatori și tâlhari, partidul care a vrut să modifice Codul penal și Codul de procedură penală, partidul care a vrut să-l scoată din pușcărie pe liderul lor, Liviu Dragnea. Acest partid îndrăznește azi să vorbească de corupție?”

Nicușor Dan a dezvăluit gruparea care conduce în realitate Bucureștiul și modul cum Gabriela Firea a împărțit funcții în ultimii 4 ani către apropiați de-ai ei sau soțului Pandele. În caracatița de funcții, pe lângă surorile Gabrielei Firea, nașii, alte rude, se găsesc oameni care au istorie veche cu Florentin Pandele, așa cum sunt cei cu care a apărut ca inculpat din Dosarul Flota, unde parte a fost și Traian Băsescu, în prezent candidat și el la Primăria Capitalei. 

Nicușor Dan a precizat că persoanele prezentate în schema de interese ale familiei Pandele-Firea sunt doar o parte din cei care formează cu adevărat caracatița care a căpușat Primăria București. Aceste persoane au fost folosite în ultimii ani pentru a sifona banii bucureștenilor, încasând, prin diverse firme, bani publici.

Primăria Capitalei este condusă pe bază de cumetrii. Acesta este modelul de management care a fost implementat la nivelul Primăriei Capitalei, după ce a fost testat la Primăria Voluntari. Nu este de mirare că oamenii aceștia nu sunt în stare să rezolve problemele orașului. Nu s-au pregătit în viață pentru asta. Au avut norocul să fie vecini, fiu, prieten, rudă cu oamenii care au câștigat temporar o poziție publică la București sau la Voluntari.

Nicuşor Dan face o trecere în revistă a tuturor persoanele despre care susţine că sunt implicate în această „caracatiţă” formată la şi în jurul Primăriei Capitalei şi Primăriei Voluntari.

 » Citește mai multe detalii pe www.60m.ro