Cîmpeanu, suspicios față de creșterea spectaculoasă a ratei de vaccinare în unele școli

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunţă că rata de vaccinare în unităţile de învăţământ a fost actualizată în cursul zilei de vineri, 5 noiembrie, iar numărul exact al şcolilor şi grădiniţelor care vor începe în format fizic va fi centralizat sâmbătă.Ultima raportare, de acum o săptămână, arăta 54% dintre unităţi cu rată mai mare de 60 %. Ministrul anunţă verificări, prin Corpul de control al ministrului Educaţiei, la toate unităţile de învăţământ unde rata de vaccinare a crescut spectaculos.

”Astăzi s-a făcut actualizarea cu cei care s-au vaccinat în ultima săptămână şi vreau să vă spun că progresul este important”, a transmis ministrul.

Acesta precizează însă că se vor face verificări acolo unde procentul de vaccinare a crescut spectaculos în ultima săptămână.

”Acolo unde au fost schimbări mai greu de explicat sunt pregătite echipele din Corpul de control al ministrului Educaţiei. Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări de vinerea trecută până vinerea asta, pentru că suntem într-adevăr interesaţi de condiţii de siguranţă pentru elevi”, a mai declarat ministrul.

 » Aflați mai multe informații aici.