Cifrele oficiale nu îl sperie pe Emil Boc. Se vrea concert cu spectatori la Cluj.

Primarul Emil Boc urmărește cu atenție ce fac țările din Europa în privința organizării festivalurilor. Primarul Clujului se inspiră de la spanioli şi vrea să organizeze un concert experimental după modelul din Barcelona, acolo unde 5 mii de oameni au stat înghesuiţi la un concert rock, dar cu mască. Spectatorii şi-au făcut în prealabil teste COVID-19. Organizatorii spanioli au vrut să vadă cât de mare e rata de infectare la un astfel de eveniment.

Organizatorii de festivaluri sunt de părere că în felul acesta ar putea ajuta autorităţile să înţeleagă mai bine situaţia pandemiei din România. 

„Dacă autorităţile ne-ar permite nouă, celor care facem evenimente, care au restaurante, hoteluri să reluăm activitatea cu testare pentru toţi cei care păşesc în incintă, în curte, în spaţiul de eveniment, eu cred că noi am reuşi să testăm sute de mii de români în fiecare zi, iar acest lucru ne-ar permite nouă şi autorităţilor o radiografie clară, la zi, a stării de sănătate a populaţiei şi, bineînţeles, ar permite accesul la soluţii pentru a trece rapid de această problemă a pandemiei”, a mai spus Edi Chereji, reprezentantul Untold.

În 2019, Clujul a câştigat 45 de milioane de euro din Untold.