CIA a făcut publice toate documentele sale referitoare la OZN-uri. Cum le poți citi

Toate documentele publice CIA referitoare la OZN-uri sunt acum disponibile online și pot fi chiar descărcate de curioși. 

Site-ul The Black Vault a publicat o arhivă care conține fiecare dosar referitor la fenomenele aeriane neidentificate (Unidentified Aerial Phenomena – UAP), clasificarea guvernului american pentru OZN-uri. Toate acestea pot fi accesate online, pe site-ul The Black Vault.

În total, sunt disponibile peste 2,2 milioane de pagini pe acest subiect, iar specialiștii consideră mișcarea o victorie importantă, dat fiind faptul că în trecut era nevoie de eforturi uriașe pentru obținerea unor astfel de documente.

Reprezentanții CIA susțin că acestea sunt toate informațiile pe care le-au înregistrat vreodată, însă The Black Vault arată că nu există și o modalitate de a verifica această afirmație, scrie The Independent.

„Cei de la CIA au făcut documentele extrem de greu de folosit într-un mod rezonabil. Acestea sunt stocate într-un format învechit (.tif) și au formatări demodate (…) lucru care face fișierele foarte greu de utilizat și de vizualizat”, arată reprezentanții The Black Vault.

Această schimbare vine după ce guvernul SUA a introdus necesitatea unei informări publice din partea autorităților cu privire la obiectele zburătoare observate care au rămas neidentificate, cu scopul de a încuraja informarea corectă a populației.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: