Chitaristul Leslie West, cofondatorul trupei Mountain, a murit

Chitaristul Leslie West, cofondatorul trupei Mountain, a murit

Leslie West, artistul care cu vocea sa guturală şi acordurile de chitară a propulsat trupa americană rock Mountain, a murit la vârsta de 75 de ani, relatează Deadline şi Rolling Stone, citate de Agerpres. Decesul său a fost confirmat de compania Dean Guitars. Familia sa a precizat ulterior că artistul a murit în urma unui infarct.

Sursa foto: Leslie West Mountain/Facebook.com

“Cu durere în suflet, suntem întristaţi de aflarea veştii despre moartea artistului Dean (Guitars), Leslie West, membru al familiei Dean. Legendar şi unic. Odihnească-se în pace”, a transmis compania.

CEO-ul Dean Guitars, Evan Rubinson, a scris pe contul său de Twitter că Leslie West a fost “un om pe care l-am iubit cu adevărat mai mult decât orice – cel mai amuzant şi mai cinstit tip pe care l-am cunoscut”.

West a suferit un stop cardiac la domiciliul său din Florida. Artistul a transportat de urgenţă la spital, însă nu şi-a mai revenit.

Leslie West va rămâne în memorie în special datorită contribuţiei sale pe celebra melodie clasică “Mississippi Queen”, de pe albumul de debut al trupei Mountain. El a declarat revistei Guitar Player că această piesă “are tot ceea ce trebuie pentru a deveni un succes”.

West a fost considerat unul dintre chitariştii de top într-o perioadă în care s-au remarcat, printre alţii, Jimi Hendrix, Eric Clapton şi Jimmy Page.

După evoluţia Mountain pe scena Woodstock, în a doua zi a festivalului, între Canned Heat şi Grateful Dead, trupa a fost propulsată în panteonul formaţiilor rock importante, ceea ce i-a consolidat statutul lui West de chitarist de primă clasă.

West s-a luptat de-a lungul anilor cu probleme de sănătate şi cu dependenţa de heroină, însă a continuat să lucreze constant,

 » sursa: www.replicaonline.ro