China acuză SUA că este „principalul instigator” al războiului din Ucraina

China a acuzat SUA că este „principalul instigator” al războiului din Ucraina și a afirmat că scopul final al Washingtonului este de a „zdrobi Rusia”, potrivit Sky News.

Într-un interviu acordat agenției ruse de știri de stat TASS, ambasadorul Chinei la Moscova, Zhang Hanhui, a acuzat Washingtonul că a pus Rusia la colț prin extinderile repetate ale alianței de apărare NATO și prin sprijinul acordat forțelor care încearcă să alinieze Ucraina la UE.

„În calitate de inițiator și principal instigator al crizei ucrainene, Washingtonul, în timp ce impune sancțiuni cuprinzătoare fără precedent Rusiei, continuă să furnizeze arme și echipamente militare Ucrainei.

Scopul lor final este să epuizeze și să zdrobească Rusia cu un război prelungit și cu ajutorul sancțiunilor”, a susținut el.

Zhang a mai spus că relațiile dintre China și Rusia au intrat „în cea mai bună perioadă din istorie, caracterizată de cel mai înalt nivel de încredere reciprocă, cel mai înalt grad de interacțiune și cea mai mare importanță strategică”.