Cerea 6,7 miliarde de dolari. Acum, Gabriel Resources nu are de unde să plătească nici cei 10 milioane de dolari către statul român

Gabriel Resources anunță că nu are fonduri pentru a plăti cei 10 milioane de dolari către statul român și că firma dispune de aproximativ 2,7 milioane de dolari canadieni (două milioane de dolari americani) și se așteaptă ca acest sold să fie epuizat până în mai 2024, potrivit unui anunț publicat pe Bursa din Toronto, citat de Economedia.

Compania care cerea statului român despăgubiri de 6,7 miliarde dolari în dosarul Roșia Montană este acum obligată să plătească României aproximativ 10 milioane de dolari în taxe și cheltuieli de judecată.

„Gabriel intenționează să efectueze o analiză imediată a obligațiilor sale financiare actuale și viitoare și a capacității de a obține fonduri pentru a achita sumele de plătit.În pofida acestei revizuiri, Gabriel va avea nevoie de finanțare suplimentară în al doilea trimestru al anului 2024 pentru a continua activitățile pe termen mai lung (care pot include, după caz, costurile oricărei proceduri potențiale de anulare) și pentru scopuri generale de capital de lucru. Există un risc semnificativ ca o finanțare suplimentară suficientă să nu fie disponibilă pentru Societate în condiții acceptabile sau deloc. Imposibilitatea de a strânge fonduri în funcție de necesități ar avea un impact negativ asupra situației financiare a Societății și asupra capacității acesteia de a-și continua activitatea”, se arată în anunț.