Cercetătorii ungari încearcă să afle dacă porcii sunt animale de companie mai bune decât pot fi câinii

Porcii de rasă pitică, crescuţi ca animale de companie, sunt capabili să rezolve anumite probleme mai grele în mod independent, spre deosebire de câini care caută să obţină ajutorul stăpânilor, conform unei echipe de cercetători de la Universitatea ELTE din Budapesta, transmite DPA.

Cercetătorii din cadrul Departamentului pentru cercetări comportamentale comparative au dorit să afle cum se descurcă porcii în situaţii în care trebuie să rezolve o anumită problemă.

Din ce în ce mai mulţi iubitori de animale din Ungaria optează pentru a avea porci pitici pe post de animale de companie, scrie Agerpres.

Porcii pitici iniţiază interacţiuni cu oamenii la fel de frecvent cum o fac şi câinii, conform concluziilor noului studiu publicat în jurnalul Animal Cognition.

Despre câini se ştie că au tendinţa să-şi observe stăpânii în astfel de situaţii şi să iniţieze interacţiuni comunicaţionale, chiar de la vârste fragede.

Pentru a descoperi cum se comportă atunci când trebuie să rezolve o problemă, cercetătorii i-au pus pe porci şi pe câini în faţa unor provocări cu grad din ce în ce mai ridicat de dificultate, cum ar deschiderea unor cutii în care se afla mâncare. În primă instanţă,

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro