Centrul istoric din Sibiu găzduește centrul de vaccinare drive-through

Municipiul Sibiu va avea în următoarele zile, un centru de vaccinare drive-through, amenajat în parcarea de pe Cazarma 90, situată în centrul istoric, a anunţat, miercuri, Primăria printr-un comunicat de presă.

„Primăria Sibiu, în colaborare cu Instituţia Prefectului judeţului Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică şi ISU Sibiu va amenaja în următoarele zile un centru de vaccinare drive-through în parcarea de pe Cazarma 90. Pentru ca procesul de vaccinare să se desfăşoare fără probleme, Cazarma 90 se va închide temporar ca spaţiu public de parcare, în perioada în care va funcţiona aici centrul de vaccinare. Data închiderii parcării va fi anunţată public de către Primăria Sibiu”, se precizează în comunicatul Primăriei Sibiu.

Potrivit sursei citate, se vor marca cu garduri patru culoare de acces auto către cele patru puncte de vaccinare.

„Personalul centrului de vaccinare va fi angajat, de asemenea, de către Primăria Sibiu şi va fi alcătuit dintr-un medic coordonator, 2 medici, 6 asistente şi 2 registratori pentru fiecare tură de lucru. Şi Universitatea ‘Lucian Blaga’ Sibiu se implică şi va pune la dispoziţie 10 voluntari pe fiecare tură, aceştia urmând să de ocupe de gestionarea accesului autovehiculelor pe culoare, predarea certificatelor de vaccinare etc. Inspectoratul Judeţean de Poliţie va pune la dispoziţie un echipaj care să asigure ordinea la intrare în zonă”, se arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

De la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, la nivelul judeţului Sibiu s-au administrat 135.804 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I şi etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Până în momentul de faţă au fost imunizate, în total, 83.611 persoane în judeţul Sibiu, cu prima doză de vaccin şi 52.193 persoane cu cea de-a doua doză, potrivit datelor furnizate miercuri, de către Direcţia de Sănătate