Cele mai cunoscute superstiții românești

România este țara în care superstiția și credința se întâlnesc și trăiesc împreună în armonie. Avem multe expresii amuzante, moduri unice de a sărbători anotimpurile și o mitologie fascinantă. Totodată, în ţară există și unele dintre cele mai uimitoare legende și superstiții.
-Superstiții legate de bani
Folosim bani în fiecare zi pentru a cumpăra alimente sau pentru a ne plăti chiria, dar primim și bani atunci când suntem plătiți pentru munca pe care o facem.
Deci, cum știi dacă azi vei primi sau da bani?
Această superstiție spune că, dacă palma dreaptă te mâncă, atunci vei primi bani. Dimpotrivă, dacă este stânga, ai grijă, vei da bani astăzi.
-Superstiții legate de mâncărime
Superstițiile legate de mâncărime pot fi, de asemenea, legate de nas. Dacă te mănâncă nasul, se spune că iei bătaie. Dacă te mănâncă în talpă, înseamnă că vei călători în curând. Dacă te-ai lovit în cot, se spune că te măriți sau te întâlnești cu cineva cu care nu vrei să te întâlnești.
-Superstițiile despre ghinion
Se întâmplă adesea să uităm ceva acasă și apoi vrem sau trebuie să ne întoarcem pentru a-l recupera. Dar dacă ești român, nu ai face-o niciodată, pentru că aduce ghinion.  De asemenea, este interzis să deschizi o umbrelă în interiorul casei, pentru că românii văd acest lucru ca pe un alt declanșator al ghinionului. Așa că așteaptă până ieși afară ca să o deschizi.
Nu fluiera niciodată în casă, pentru că „fluieri a pagubă” și ai grijă să nu îți pui geanta pe jos, pe podea, pentru că, la fel, „tragi a pagubă” sau induci sărăcia în viața ta.
-Șapte ani de ghinion
Nenorocirea la români vine sub diferite forme. Și dacă spargi o oglindă, ghinionul vine în „doze mari”, deoarece vei avea șapte ani de ghinion.

 » Aflați mai multe informații aici.