Actualitate ROPRES

Ce trebuie să ştim despre îngrijirea animalelor exotice

Ce trebuie să ştim despre îngrijirea animalelor exotice
Distribuiți acest articol!

Un animal special are nevoie de o îngrijire specială! De neînțeles uneori pentru cei care sunt obișnuiți ca animalele de companie să fie doar câinii sau pisicile, o mare bucurie pentru cei care le aleg, animalele exotice au nevoie de o atenție specială. Nu de puține ori, posesorii lor se găsesc în situația de a nu găsi la cabinetele veterinare specialiști care să le dea sfaturi de îngrijire, care să le diagnosticheze sau să le trateze corespunzător.
În România, există medici cu specializare și experiență în tratarea animalelor exotice, astfel,  dr. Vlad Bandac, medic veterinar specializat în animale exotice, a absolvit în 2013 cursul ESAVS (European School for Advanced Veterinary Studies) de specializare în animale exotice și, de atunci, s-a perfecționat încontinuu în diagnosticarea și tratarea lor.
Pentru a înțelege mai multe despre ce înseamnă îngrijirea animalelor exotice, la ce trebuie să fim atenți, când e nevoie să mergem la veterinar și ce alte lucruri trebuie să știm, acesta spune,
„De obicei, vorbim de animale sensibile, cu nevoi speciale, care au nevoie de îngrijire adecvată, spune medicul. Dacă decidem să ne luăm un animal exotic, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne informăm foarte, foarte bine despre ce implică îngrijirea lui. Nu este la fel ca în cazul câinilor și pisicilor! Recomandarea medicului este de a nu lua decizia de a avea un animal exotic pe impuls, doar pentru că l-am văzut undeva, ci de a cântări bine înainte dacă îi putem asigura condițiile potrivite pentru o viață sănătoasă.
Dacă pisicile sau cățeii umblă liberi prin casă și nu pățesc nimic, nu același lucru putem spune și despre animalele exotice. Din păcate, întâlnim foarte des accidente casnice, cu repercusiuni nedorite. De aceea, condițiile de întreținere sunt foarte importante, atât pentru a preveni accidentele,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...