Ce soluţii sunt aduse în lupta împotriva deșeurilor de plastic din natură?

La întrebarea, Cum facem să avem cât mai puține deșeuri din plastic în natură? Răspunsul pe scurt ar fi: nu mai cumpărăm produse din plastic. Însă, răspunsul pe lung este mai complicat.
În viziunea sa, „Ne dorim să fim ghizi în tranziția spre un stil de viață mai armonios cu natura. Folosim un mix de digital media pentru a putea transmite mesaje de impact”, explică Roxana Buzețelu ce anume și-a propus prin comunitățile pe care le-a înființat.
Protejarea mediului înconjurător rămâne o problemă esențială în toată lumea, deși mulți dintre locuitorii planetei nu o iau deloc în serios. În repetate rânduri, la  summitul ONU privind clima, de la Glasgow, liderii lumii au subliniat necesitatea de a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius.
În prezent, lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1°C peste nivelurile preindustriale. Fiecare dintre ultimele patru decenii a fost mai fierbinte decât oricare alt deceniu de după 1850. Dacă nu limităm aceste efecte, avem toate șansele să trăim și să naștem generații într-o lume caniculară, care se va înfrunta cu foamete și va fi plină de viruși.
Într-un astfel de context îngrijorător, o tânără din București a creat un ONG și două comunități online prin care își propune să-i aducă pe oameni mai aproape de natură, să-i învețe despre sustenabilitate și educație civică. Unul din obiective: lupta cu deșeurile din plastic.
Astfel, Roxana Buzețelu este fondatoarea ONG-ului  Micile Bucurii, dar și a grupurilor de Facebook „Micile Bucurii și „Loc de troc”, cu peste 5000 de oameni în comunități.
Când oamenii realizează câte gunoaie (nereciclabile) pot să producă
În anul 2018, când Roxana era în concediu de maternitate, a realizat câte gunoaie putea să genereze. A început o comunitate pe Facebook, în încercarea de a găsi soluții prin care să-și poată reduce impactul asupra mediului.

 » Aflați mai multe informații aici.