Ce se va întâmpla cu pensiile pentru luna aprilie. Poștașii, decizie de ultim moment

Livrarea pensiilor și a indemnizațiilor sociale nu va fi afectată, susține Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan. S-a ajuns la un acord cu sindicatele angajaților din Poșta Română. Astfel, greva poștașilor se va încheia, iar noile prevederi din contractul cadru de muncă vor fi înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă(ITM).

Greva poștașilor, încheiată. Livrarea pensiilor va fi reluată

Ministrul Bogdan Ivan a anunțat că există o propunere agreată la nivel verbal cu două creșteri în cursul anului 2024, una la 1 iulie și una la 1 septembrie, într-un cuantum mediu de 350 – 370 de lei net.

„A o propunere agreată la nivel verbal cu două creșteri în cursul anului 2024, una la 1 iulie și una la 1 septembrie, într-un cuantum mediu de 350 – 370 de lei net. Contractul cadru va fi înregistrat, miercuri, 3 aprilie, la ITM, moment în care se consideră închis conflictul de muncă”, a subliniat ministrul Digitalizării, Bodan Ivan.

Mai multe județe din țară au confirmat că poștașii au intrat în grevă generală, iar livrarea pensiilor va fi întâtziată.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut în mod public directorului Poștei Române să „rezolve” situația posștașilor, în caz contrar, va fi demis.

Poștașii vor avea o creștere salarială în două etape

Angajații Poştei Române au declanșat grevă, generală, luni, 1 aprilie, din cauza salariilor mici, au transmis individual scrisori către liderii coaliţiei de guvernare Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă prin care anunţă că au un salariu lunar de 2100 de lei net, sumă cu care nu mai pot face față cheltuielilor de zi cu zi.. Acestia au trimis catre Guvern o scrisoare, unde se mai precizează că angajaţii Poştei sunt săracii României şi lucrurile nu mai pot continua aşa. Premierul Ciolacu a pasat, însă, întreaga responsbilitate către directorul Poștei Romane.

„În cazul în care, Doamne fereşte!, nu ajung pensiile la destinaţie din cauza unei greve la Poşta Română, cred că domnul director va pleca”, a spus premierul Marcel Ciolacu, despre greva poştaşilor.