Ce se întâmplă cu acordul Schengen. Motivele pentru care Germania vrea reintroducerea controalelor la toate intrările în Republica Federală

Guvernul de la Berlin ar putea introduce controale la toate granițele Germaniei. Autoritățile iau în calcul și suplimentarea personalului de la frontiere și permanentizarea posturilor de control.

Guvernul de la Berlin și autoritățile vor să introducă controale la toate granițele Germaniei, potrivit unui document ce ar urma să fie analizat mâine la un summit dedicat migrației, convocat la Berlin de cancelarul Olaf Scholz. Măsurile ar viza toate intrările în Republica Federală.

Numărul refugiaților sosiți în Germania, în primele trei luni ale acestui an, este cu 50% mai mare decât cel înregistrat în 2019, anul de dinainte de pandemie. Poliția federală a anunțat că au existat un total de 19.627 de intrări ilegale în Germania în primul trimestru al anului 2023. Și Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați a înregistrat aproape 90.000 de cereri de azil.

Germania a luat în calcul și suplimentarea personalului de la frontiere, permanentizarea posturilor de control, dar și inițiativa unui dialog mai intens cu reprezentanții statelor din care provin imigranții ilegali.