Magazin ROPRES

Ce reguli trebuie să respecți la alegerile locale în contextul COVID-19

Ce reguli trebuie să respecți la alegerile locale în contextul COVID-19
Distribuiți acest articol!

Alegerile locale din acest an sunt marcate de o serie de provocări lipsite de precedent. Dincolo de tensiunea politică și de problematica integrității sistemului de votare, contextul pandemic în care ne aflăm și, mai precis, creșterea accelerată a numărului de cazuri din ultima perioadă, fac din alegeri un risc pe care mulți nu doresc să și-l asume.

Oficialitățile au pregătit un protocol special pentru votare, așadar, dacă intenționezi să mergi la vot, află cum te poți pregăti, în așa fel încât să nu te expui riscului de infectare.

Cântărește nivelul de risc la care te expui

Decizia de a merge la vot trebuie cântărită, în acest an, în primul rând din punct de vedere al riscurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2. În acest sens, este important să fii informat cu privire la măsurile de siguranță sanitară luate de către autorități.

În primul rând, purtarea măștii de protecție este obligatorie în secțiile de votare, pentru toți participanții la procesul electoral, iar aici se încadrează:

Membrii tuturor birourilor electorale din secțiile de votare disponibile în capitală și în restul țării

Candidații

Delegații acreditați

Participanții la vot

Tehnooperatorii și întreg personalul tehnic al birourilor electorale

Personalul de pază

Toate celelalte persoane acreditate

Recomandarea Experților DOC

Masca va trebui purtată în mod corespunzător, adică să acopere nasul și gura și să se muleze bine pe față.

Aspectul distanțării sociale a fost, de asemenea, prevăzut de autorități. Așadar, distanța fizică dintre indivizi, în cadrul secției de votare, va fi de cel puțin 1 metru. Toți participanții la procesul electoral sunt obligați să își dezinfecteze mâinile în mod periodic, să evite contactul direct cu alte persoane (strângeri de mână sau alte gesturi de recunoaștere),

 » sursa: www.replicaonline.ro

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...