Ce pregătește Primăria Cluj-Napoca pentru viitor? Cîmpean: „Proiecte de regenerare urbană, parcuri, spații verzi”

Primăria Cluj-Napoca își propune pentru următorii ani mai multe proiecte prin care să extindă spațiile verzi și să reducă poluarea.

Ovidiu Cîmpean, director al Direcției de Dezvoltare Locală în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre exercițiul financiar 2021-2027 și accesarea fondurilor europene.

„Liniile de finanțare, direcțiile sunt destul de clare, în principiu respectă ce s-a finanțat și în programul 2014-2020. De la proiecte de regenerare urbană, de eficiență energetică a clădirilor publice sau a clădirilor rezidențiale și aici Președintele Comisiei Europene a lansat programul Renovation Wave, care își propune să eficientizeze energetic clădirile publice sau clădirile rezidențiale. Acestea fiind responsabile de aproape 40% din emisiile de dioxid de carbon.

Deci practic lupta împotriva poluării și aici vor fi proiecte importante finanțate și în domeniul mobilității urbane sustenabile, deci acel program Walkable City va fi finanțat în mare parte din fonduri europene. Așa cum am mai spus, vor fi proiecte de regenerare urbană, parcuri, spații verzi noi etc. Deci cam astea ar fi direcțiile”, a declarat la ZIUA LIVE, Directorul de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Totodată, Ovidiu Cîmpean este candidat din partea PNL pentru Camera Deputaților (poziția a 5-a) la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Sigur, sper că clujenii îmi vor acorda încrederea în Parlamentul României în calitate de Deputat. Toate aceste proiecte vor avea nevoie de susținere de la nivel național și sunt sigur că odată ajuns acolo îmi voi păstra energia și entuziasmul.

„Cred că la Primăria Cluj-Napoca este o echipă performantă, coordonată de domnul Primar Emil Boc și aceste proiecte vor fi continuate. Programul Clujul Verde este un program ambițios și ne propunem să organizăm peste 140 hectare de spații verzi noi în cartiere. Toate aceste proiecte sunt bine pregătite și își vor urma cursul firesc”, a mai precizat Cîmpean.